En trevlig kväll

Hej igen!
Vi fick en fortsatt trevlig kväll, mammas kusin Eva kom och hälsade på och det var rätt länge sedan hon var hem till oss. Och hon stannade en par timmar så vi hann med att skratta en del! Som vanligt så blir det att man pratar om roliga minnen och så har hon alltid någon rolig historia att berätta också.
Då kunde ju inte jag vara sämre :)  så jag drog den där historian om gökuret, här kommer den:

Häromkvällen följde jag med mina väninnor ut för en "helkväll med tjejerna".
Jag sa till min sambo att jag skulle vara hemma vid midnatt. Jag lovar!

Nåväl, timmarna passerade och margueriterna slank ner alldeles för lätt.
Omkring klockan 3 på morgonen begav jag mig hemåt, ganska packad.

Precis när jag klev in genom ytterdörren satte gökuret i hallen igång att gala 3 gånger.
Snabbt som ögat, då jag insåg att min sambo förmodligen skulle vakna till, så gol jag ytterligare 9 gånger.
Jag var ganska stolt över mig själv över att ha kommit på en sådan snabb lösning, trots att jag var stupfull, för att kunna undkomma en förmodad konflikt med honom.

Nästa morgon frågade min sambo mig vilken tid jag kom hem, och jag svarade att jag var hemma vid midnatt.
Han såg inte arg eller sur ut. Pust!
Jag klarade mig denna gång!

Sedan sa han: Vi behöver ett nytt gökur.
När jag frågade varför, svarade han: Ja, igår kväll gol göken 3 gånger, sedan sa den "Oh shit", gol 4 gånger till, harklade sig, gol ytterligare 3 gånger, fnissade, gol 2 gånger till och sedan snavade den över vardagsrumsbordet och fes!


Jag avslutar med att säga att ett gott skratt förlänger livet!




 


"Gråt inte över spilld mjölk"

Igår så jobbade jag kvällen, och innan jag skulle åka till jobbet så tänkte jag njuta av en kopp kaffe.
Jag vill ha en liten skvätt mjölk i kaffet..... så jag öppnar kylskåpet och ska greppa mjölkförpckningen, vilket resulterar i att jag välter omkull hela tetran INNE i kylskåpet!
Jippi, mjölk överallt! 
Det finns ett talessätt att man inte ska gråta över spilld mjölk, nä det gjorde jag inte heller, men man kan ju nästan gråta över spilld tid!
På grund av den där förbannade mjölkförpackningen så kom jag försent till jobbet!

Idag har jag haft en betydligt bättre dag!
Jag har varit på föreläsning/diskussionsgrupp på hembygdsgården med docent David Brunt, han har forskat kring boendestöd och är projektledare för boendefrågor vid Socialstyrelsen.
Det var vi ifrån socialpsykiatrin och våra samverkanspartners som träffades angående detta. 
Och det var verkligen en jätteintressant och givande dag, många tankar dök upp i mitt huvud.
Det är bra när man blir "väckt" i vissa frågor. 

Efteråt så for jag hem till Madeleine och matade djuren, och nu är jag 100% säker på att Eija är en kille, så nu får Madeleine bestämma sig för ett nytt namn helt enkelt!

Lars ringde nyss och sa att han är på väg hem, så jag ska väl ta och starta en tvättmaskin nu och så måste jag ta och vattna mina stackars blommor innan de vissnar helt!

Hej så länge!




sms till fel person

Idag vart det verkligen karlssons blandning vad gäller vädret! Sol, svart himmel, hagelskur, spöregn och blåst!
Inget vara-ute-väder precis.
Men man har fått dagen att gå ändå, vi var in till Ljusdal och uträttade lite ärenden och så var vi hem till Madeleine och utfodra djuren. Vi passade på att duscha hennes gojor och göra rent i buren också.
När vi kom hem så fick Casper & Zamira också duscha och så gjorde jag rent i deras bur också. Så jag känner mig som en tvättäkta djurskötare!
Ikväll så kom mamma med gardiner som hon har sytt till våran altan, det blev jättebra! Det fyllde upp bra för det blev så naket och tomt där när blomlådorna försvann. Och nu så slipper det blåsa in så mycket löv där också, och om det blir slagregn så läre väl gardin dämpa det värsta tycker jag.

Jag har också fördrivit min tid med att rensa sallad! Lars kom hem med två kassar med sallad som han fått av en arbetskamrat som vi ska ge Madeleines ödlor! Men det var så mycket så jag tror att vi får äta av den själv också för det håller ju sig inte hur länge som helst.

Men jag måste berätta..... vad fel det kan bli med sms!
Madeleine ringde ikväll och berättade att hon har hittat en jättefin skinnjacka där i Gävle, så hon undrade om jag kunde betala halva jckan. Och snäll som jag är så ställde jag ju upp med det!  ha ha
I alla fall, en stund senare sen vi hade lagt på så tänkte jag: behöver hon pengarna nu eller kan hon ta dem till helgen?
Jag skickade ett sms till henne som löd: Behöver du pengarna nu så att jag ska föra över dem ikväll?
Sådär, nu tryckte jag fram hennes namn och så valde jag "skicka"....... och precis när jag tryckte "skicka" så såg jag att det stod ett annat namn,     oj oj oj.... fel namn!
Men Dr. Marley svarade snabbt att hon gladeligen tog emot pengar, och hon tyckte att jag skulle föra över en sådär 10.000 när jag ändå hålla på!  ha ha
Ja, så kan det gå när man skickar sms! 
Så nu kom ju min tankeverksamhet igång....... har jag skickat till fel person utan att jag vet om det någon gång?

Nä, gott folk, nu ska jag göra kväller! 

Pigg och utsövd!

Härligt, jag lade mig vid 21.30 igår och jag somnade direkt och sen så har jag sovit HELA natten utan att vakna en enda gång!
Men Lars då förstås, han väckte mig vid 6 i morse och undrade om jag inte skulle kliva upp! Tack för det! Jag grymtade att jag faktiskt är ledig idag, och som tur var så somnade jag om igen.
Jag vaknade vi 9 igen och jag känner mig riktigt pigg och utsövd! Härligt!
Nu ska jag ta och läsa Ljusdals Posten och sen får vi se vad den här dagen har att erbjuda!

På återseende!

Tröttare än tröttast!

Igår så jobbade jag från 7 på morgonen till 21.30 på kvällen, så då var jag lagom mör när jag kom hem.
Idag så jobbade jag 7-15, men jag skulle ha behövt vara ledig tror jag! Jag har inte alls hängt med idag, jag har fattat trögt, hört fel, pratat fel...... ja, jag har helt enkelt inte riktigt hängt med, men det är tur att både jag och mina arbetskamrater har humor för det har blivit mycket tok!

Efter jobbet så kom Lars och hämtade mig OCH han var precis hemkommen från fjällen!
Igår ringde nämligen Jörgen och Maria som var i stugan i Oviksfjällen och de hade fått fel på bilen, så i morse direkt sen Lars hade skjutsat mig på jobbet så for han iväg till dem och hjälpte dem att laga bilen och det hade gått jättebra.

Efter jobbet som sagt.... så for vi och gratulerade mamma som fyller år idag, och där fick vi kaffe och en så smarrig och god smörgåstårta.
Och så fick vi med oss ostkaka hem också, mums filibabba! 

Senare så skjutsade vi Madeleine till tågstationen för hon skulle åka till Gävle igen.

Ja, och nu sitter jag här och funderar på om jag ska hoppa i säng, jag är så trött, men klockan är ju inte så mycket än. Risken är att om jag somnar nu så vaknar jag väl mitt i natten sen.  Nä, jag får nog försöka tvinga mig att vara vaken nån timme till.
I morgon så är jag ledig från jobbet i alla fall, så jag ska INTE ställa klockan på ringning, jag ska sova tills jag vaknar själv!

Ha det bra!

Massor med pärlor!

Madeleine ringde häromdagen och berättade att de sålde pärlförpackningar för 1 krona styck på Tant Brun, otroligt billigt!
Så efter jobbet så åkte vi dit och jag köpte 50 förpackningar! Så nu kan jag göra lite nya och roliga leksaker till Casper & Zamira.
När vi kom hem så började jag att städa den nedre hallen på en gång, det är lika bra att sätta igång direkt och inte fundera så mycket.......... då kan man hinna ångra sig! ha ha
Precis när jag hade torkat golvet färdigt så kom mamma & Rune så då fick vi släppa in dem via altan.
När jag senare la på mattorna igen så dröjde det inte länge föränn Hans och Linn kom och hälsade på. Då ville Linn pyssla och göra leksaker till Casper & Zamira, sagt och gjort, vi plockade fram pärlor och diverse tillbehör och så satte Linn och jag igång att vara riktigt kreativa, och det var så roligt. Så nu har gojorna massor av nya leksaker!

Ja, det har varit full fart hela dagen och kvällen så jag har inte ens hunnit läst Ljusdals Posten idag, så nu ska jag ta och göra det!


96-stegs-dans

Idag har jag varit ledig från jobbet - skönt!
Lars sa att det var 1,5 grader kallt när han for och jobba, usch och fy! Och mörkare och mörkare blir det.
Men det finns ett citat som lyder: "Förbanna inte mörkret - Tänd ett ljus istället".

Ikväll så har jag varit iväg och dansat Line Dance och det var så roligt. Jag var ju inte med förra torsdagen eftersom jag hade sån hosta då. Och då hade de andra lärt sig en 96 stegs dans, puh! Men jag lyckades få in stegen ikväll, så jag kom ikapp!

Nu ska jag ta och umgås lite med Lars, jag har knappt träffat han idag!

Ha det bra!


Nu är det gjort!

Nu är gastroskopin avklarad!
Och mina kväljningsreflexer är det då absolut inga fel på kan jag tala om! Hualigen, det finns ju liksom en anledning till att man ska vara fastande inför en sån här undersökning, annars vore det väl spyer överallt!
Jag hulkade och kväljde gång på gång så att tårarna bara rann, nej, det där var ingen höjdare.
Men jag valde att inte ta något lugnande medel i alla fall!  Stolt:)
I alla fall så har man förut gissat på att min magmun inte sluter riktigt tätt, nu visade undersökningen att det var lite mer än så, det handlar inte bara om att den inte "sluter tätt", det visade sig att hela 2 cm är öppet hela tiden!
Det är väl inte undra på att jag har de besvär jag har, och lägger man även till gallbesvären så kan man ju nästan ropa Bingo!
Doktorn förklarade för mig att det här inte går att operera utan jag får fortsätta att medicinera för de besvär som jag har.
Jag är då otroligt lättad över att den här undersökningen är avklarad och jag är otroligt glad över att det inte var några "farliga" förändringar utan bara "besvärliga" som det faktiskt finns medicin för.
 
Efteråt så fick jag inte äta på 2 timmar eftersom jag var bedövad i svalget, så vi åkte och tittade på kläder till mig för att få tiden att gå. Jag hittade två jumprar som jag ska ha på jobbet.
Sedan åkte vi och åt, men jag tuggade VÄLDIGT ordentligt och svalde små små tuggor. Det kändes väldigt konstigt i svalget nämligen och det gör det fortfarande faktiskt, men det är väl inte så konstigt när de har fört ner en kamera där.
På vägen hem så for vi in till Stigs Trädgårdar i Delsbo där det var rea, så där köpte jag två rödbladiga smällspirea. Det var halva priset på buskar så jag fick bägge två för 169 kr. Bra pris!

Nu ikväll så har vi varit iväg och tittat på ytterligare en traktor, och jaa den verkade bra........ så nu måste vi bestämma oss för om vi ska köpa den eller inte. Ja, vi får väl se hur det blir.

Nu ska jag gå och göra mig klar för kvällen och så ska jag äta lite filmjölk och macka.
Hej så länge!



Pirr i magen.....

Nu har jag nyss fyllt i en hälsodeklaration tills i morgon.
Jag ska till Hudiksvall och göra en gastroskopiundersökning, då för de ner genom munnen ett styrbart och böjligt instrument som är ca 1 cm i diameter och då kan de kolla matstrupe, magsäck och den övre delen av tolvfingertarmen.
Jag har försökt att tänka så lite som möjligt på den här undersökningen men nu ikväll så pirrar det ordentligt i magen..... det här känns inte alls kul MEN nödvändigt, och det förstår jag ju.
Det jag gruvar mig för är hur de ska lyckas få ner instrumentet UTAN att jag spyr! Jag som knappt kan komma åt med tandborsten långt bak i munnen utan att jag kväljer.
Ett till återkommande problem  jag har är sendrag i tungan, joo det är sant! ha ha, nästan varje gång jag använder tandtråd i höger nederkäke så får jag sendrag under tungan på högra sidan!
Jag har liksom redan skapat mig en "fantasibild" av hur undersökningen kommer att se ut:  jag sitter där och kväljer och spyr, och kväljer och spyr så att tårarna sprutar och när de äntligen får ner instrumentet så kommer sendraget i tungan!  Ser ni bilden framför er?
Jag ska i alla fall få bedövningsspray i svalget och så kan jag om jag vill få avslappnande medel, men då får jag inte köra bil på 24 timmar. Men jag hoppas att jag inte kommer att behöva ta det, jag är ju lite orolig för hur jag kommer att reagera på det också......... kontrollmänniska som jag är!
Jag kanske blir en sån där kul prick - och sen vill man aldrig mer visa sig på det sjukhuset igen, ha ha.
Nä, nu ska jag försöka sluta att oroa mig och intala mig själv att det här kommer att gå hur bra som helst!
Snart ska jag gå och äta för sen måste jag vara fastande.

På återseende gott folk, och "Lycka Till" till mig!




Min lördag och söndag

Igår så var det meningen att vi skulle åka till hembygdsgården, där hade de försäljning av diverse grejer och så var Ljusdals trädgårdsförening där och hade försäljning av plant och så fanns det kolbulle. De hade öppet mellan 11-15.
Sånt där är jättekul att gå på tycker jag, så det hade jag sett fram emot!
I alla fall så kom vi ju i säng ganska sent så jag ställde klockan på ringning så att vi skulle hinna lösa melodikrysset först.
Klockan ringde....... och jag stängde av den!
Jag vaknar av att Lars säger: Va fan, klockan är halv ett!
Jag trodde att Lars hade sett fel på klockan MEN den var 12.30, så här länge har vi väl aldrig sovit!
Jag rusade upp, (varför vet jag inte), vi hade redan missat melodikrysset och det var ju ingen idé att jäkta iväg till hembygdsgården heller.
I alla fall så har jag väldigt lågt blodtryck så när jag rusade upp så där så hålla jag på att tuppa av, som tur var så hann jag sätta mig och få ner huvudet, ja herregud vilken start på dagen!
När Lars hade masat sig upp ur sängen så kände han att han inte var så pigg och så hade han huvudvärk; med andra ord så var han fyllsjuk helt enkelt! Det är ju inte ofta han dricker heller, nästan aldrig för att vara mera exakt!

Jag tog bilen och åkte in på Ljusdal och hämtade Pernilla och Jenny för de skulle komma och sova hos oss.
Pernilla och jag satt uppe länge inatt, drack drinkar och babblade och hade det allmänt trevligt.

Imorse så stack Lars iväg till Sandviken för att titta på en traktor, och jag har varit ute i trädgården och donat. Det känns så skönt för jag fick en hel del gjort och Pernilla var också med och fixade ute och sen så gick hon in och putsade fönstret i gästrummet och satte upp en ny gardin! Det blev så fint. Alltså, gud vad skönt det är när man får hjälp! 

Lars kom hem igen på eftermiddagen....... med en stor klut om vänster pekfinger!
Han kom fram till mig och sa: Du måste hjälpa mig att lägga om det här!
Jag såg att han blödde fortfarande, så jag undrade ju vad han hade gjort.
Han berättade att när han skulle öppna huven på traktorn så satt generatorn så nära att fingret nudda i fläktbladen, som givetvist snurrade för fullt eftersom motorn var igång!
Men va i ........, förra gången så var det snöslungan men då var det ett annat finger!
Som tur är så är man förberedd och har allt förbandsmaterial hemma. 
Vi gick in och jag visste ju inte hur det såg ut under den där kluten......., ja fingertoppen var ju avskalad och nageln kommer han att tappa och för övrigt så var det alldeles blått!
Att åka och sy var ju försent, det hade ju gått några timmar. Pernilla och jag hjälptes åt att göra rent och lägga om fingertoppen.
Jag knäppte ett kort på fingret med mobilen och skickade ett mms till hans bror Olle för att retas, jag fick ett svar omgående som löd: Vem är förvånad? Inte vi i alla fall! ha ha

Ikväll när vi skjutsade hem Pernilla och Jenny så åkte vi och röstade först, så nu är det gjort!
Oj oj, vad jag skriver, det här blev ett långt inlägg!
Men nu ska jag avsluta för jag måste gå och hänga tvätten.

Ha det bra!

 

Klockan och bokstaven "B" ur funktion!

Jag knäppte på TV:n nyss för att titta på "Skavlan", men då började precis "Dirty Dancing" ?
Men vad nu då? Har de skrivit fel tid i TV:tablån, tänkte jag. Men jag upptäckte ganska snabbt att min klocka gick en hel timme fel! Skitkul! Den har dragit sig en par gånger förut också för att däremellan gå helt rätt, märklig klocka! Nä jag får nog ta och skaffa mig en ny klocka.
Tidigare ikväll så skjutsade jag Lars och en arbetskollega till honom, iklädda cowboyhattar och boots, de skulle ha lite festligheter med jobbet med tema "western" ! Lars trodde inte att det skulle bli så sent så då är det ju ingen idé att jag sätter mig och tittar på en film ifall jag inte får se slutet.

Idag så hämtade jag mina nya glasögon, och vilken skillnad det blev, nu ser jag ju mycket bättre och jag trivs så bra i den nya bågen också! Och så har jag invigt de nya läsglasögonen, jag la mig och läste Ljusdals Posten och så löste jag sudoku, Jippi, jag har i och för sig blivit några tusenlappar fattigare idag men jag slapp se dubbla bokstäver/siffror och jag kunde läsa utan att det flöt ihop - och det får uppväga priset!

Hur mår jag idag då? Jo tack, bättre! Jag hostar lite mindre idag och jag känner mig faktiskt piggare men jag är hes, men de på jobbet tyckte att jag hade en sexig röst, ha ha!
Nu är jag ledig i helgen i alla fall, så då hoppas jag på finväder så att jag kan vara ute!

Det är lite irriterande att sitta och skriva......  bokstaven b vill inte visa sig, jag får trycka ordentligt på tangenten flera gånger. Nu är det tydligen dags att köpa ett nytt tangentbord också, det verkar som om allt ska gå sönder samtidigt hemma hos oss!

Nu ska jag ta och stoppa i mig en tunnbrödsmacka med messmör på! Gött!

Eija eller Eije?

Idag efter jobbet så for jag hem till Madeleine för att titta på Eija (en av nymfungarna efter Casper & Zamira).
Madeleine ringde nämligen igår och tyckte att det såg ut som om Eija också håller på att färga ut!
Så full av förundran for jag iväg..... jag har ju varit sååå säker på att Eija är en tjej så kan det verkligen vara möjligt att hon också håller på att färga ut?
Väl framme så studerade jag henne noga, jodå hon har blivit gulare ovanför, under och på sidorna av näbben.....  men, neej! Jag tycker det är tveksamt om det är en utfärgning, jag tror faktiskt inte det. Zamira är ju också väldigt gul.
Men man vet ju inte alldeles säkert föränn efter ruggningen, då kanske Eija blir en Eije!

Ikväll var det Line Dance, men jag bestämde mig för att stå över den här gången, jag har fortfarande en sån gräslig hosta. Bara jag pratar lite grann så börjar jag att hosta och det är så förbaskat jobbigt, i natt halvsatt jag och sov men inte fasiken hjälpte det! Så man var ju halvdöd när klockan ringde i morse OCH på uruselt humör.......
och inte blev jag på bättre humör av att Lars gnällde över att HAN hade sovit dåligt!
Nämen ursäkta! Jag kanske ska gå ut och lägga mig i baracken!
ha ha, man tål inte mycket när man inte känner sig pigg.  Nåväl, vi kom i alla fall iväg på jobbet och humöret hann vända innan jag hade kommit fram, och när jag väl satt på jobbet och drack mitt morgonkaffe så var mitt dåliga humör som bortblåst!

Nu hoppas jag att jag får en host-fri natt!

God kväll!

Idag har jag jobbat, och det gick väl ganska bra. Det känns att jag har haft en infektion i kroppen, känns tungt att bara röra på sig och så har jag ju en sån jädrans hosta så det är nästan så man skäms i dessa svininfluensa-tider. Men jag brukar få en sån här hosta när jag är förkyld och man kan ju inte stanna hemma från jobbet för det, hostan kan ju sitta i nån vecka eller två!

Efter jobbet så hängde jag med Lars och tittade på ytterligare en traktor, njaaa vi får väl se om det blir nå köp.... tveksamt!

Nu har Mariana och Annki nyss åkt härifrån, Mariana fick lifta med Annki hit för att hämta sin bil här hos oss. Så vi har fikat och babblat i en par timmar, skoj skoj!
Så nu är det dags för mig att hoppa in i duschen snart och göra kvällen. Känner mig faktiskt väldigt trött för jag sov dåligt inatt och jag börjar klockan 7 i morgonbitti,
en ny dag och nya krafter!

Vilken natt!

Inatt vaknade jag av gallkänning igen (eller vad det nu är), det var inte lika kraftigt anfall som förra gången men tillräckligt med smärta för att hålla mig vaken och det var svårt att vara still.
Jag fick ett råd av Inger att när krampen sätter igång så brukar hon dricka en klunk med vatten så brukar det släppa, så det provade jag men det hjälpte inte. Men däremot när jag ställde mig upp och försökte sträcka upp ryggen så fick jag rapa, och gud i himmelen vad skönt! Så här hålla jag på, jag låg, jag satt, jag stog och jag rapade.  Samtidigt så är jag ju förkyld så jag fick ju hålla på och snyta mig också däremellan.
Och Stackars Lars har ju fått nackspärr, så varje gång han försökte ändra sovställning så ojade han sig av smärta.
Ja, herregud vilken natt! När klockan var halv 3 så tog jag medicinen som jag blivit ordinerad och efter ca 20 minuter så var krampen borta!  Och jag somnade till sist!

Idag mår jag mycket bättre, ingen kramp och det börjar lossna i näsan, sköööönt!
Nu ska jag ta och försöka äta frukost, jag blir alltid rädd för att äta sedan jag har haft ett sånt här anfall,
men men.....  "äta bör man annars dör man"!

På återseende!

God förmiddag!

Idag kommer inte jag att göra många knop inte!
Jag är tvärtäppt i näsan med hosta och halsont och jag känner mig allmänt tjock i huvudet  men är dock feberfri.
Stod nyss och tittade ut genom fönstret, solen skiner men det blåser, det finns en hel del att göra ute men det får vänta.
Jag ska fördriva min dag med att inta sängläge med en bok, och så ska jag äta glass! Lars köpte 2 paket glass på glassbilen.

Hej så länge!


Förkyld igen!

Jag har haft lite ont i halsen just på morgnarna när jag har vaknat i några dagar och i går nös jag jättemycket så jag förstod att det var en förkylning på gång.
Imorse när jag vaknade så hade jag jätteont i halsen och när jag var på jobbet så blev jag mer och mer täppt i näsan. Det är jättemånga som är och har varit sjuka nu men jag trodde i min enfald att jag skulle klara mig för det var ju bara en månad sedan jag var förkyld! Som tur är så är jag ledig från jobbet i 2 dagar nu, så då får jag vara hemma och kurera mig.

Idag efter jobbet så for vi i alla fall ner till Rosehills, för det är trädgårdens dag idag. Vi hann vara där en stund i alla fall innan de stängde. Irené har varit där hela dagen genom sitt jobb och stått och sålt bröd och skorpor.
Det är ju så mysigt där, Lilly och Nisse var också med men det är inte så mysigt att skjuta rullstol där i gruset! Det är tur att Lars är stor och stark! ha ha
Vi köpte fika och åt hamburgare och njöt av den varma solen, det är väl inte så länge till man kan göra det!

Nu ska jag ta och sätta på pärerna så att maten är klar tills Lars kommer hem, han har åkt iväg och tittat på en traktor.

Hej så länge!


Marknad x 2

Imorse vid 5-tiden stack Lars iväg till Lobonäs för att sitta och sälja lite bilgrejer.
Jag och Madeleine åkte efter vid halv 11, jag hade pratat med Lars på telefon före, och tur var det, för han var alldeles blöt i fötterna. Så jag tog med mig torra strumpor och skor till han.
Sen vi hade gått runt på marknaden och ätit kolbulle så for Madeleine och jag vidare till marknaden i Homna.
Sen åkte vi via Bollnäs hem och Madeleine hade endast ätit frukost så då gjorde vi ett stopp på Max i Bollnäs också.
Gjorde jag några fynd idag då?  Jag hittade inte något som föll mig i smaken direkt, så det blev en billig marknad. Jag köpte en fin porslins-snäcka som jag ska förvara mina ängelkort i, för endast 5 kr, jag köpte ett fint halsband för 20 kr och så köpte jag en rolig leksak till Casper & Zamira för 10 kr. Nämen just ja! Jag köpte ju perenn-plant också, 3 st violkungsljus som är gul eller vit, hon visste inte så noga, spännande! Och så köpte jag en vit hjärtklocka. Alla 4 planten för 45 kr, billigt och bra!

Nu vill Lars sitta vid datorn, så jag får väl avsluta här då!


God morgon

Idag blir det jobb, 13-22. Hade helst velat vara ledig i det här fina vädret!
Vattnet är fortfarande missfägat, men inte lika mycket som igår. Apropå det, jag måste göra en rättelse angående det förra inlägget; jag hade skrivit att vattnet är grumligt men det är det inte, utan bara missfärgat!
Nä, nu måste jag hoppa in i duschen och göra mig klar.

Ha en bra dag!


Vi har vatten igen!

Ja, allt blev klart idag med vattenpumpen så nu har vi vatten igen, men det är grått och grumligt, det tar väl ett tag innan det sjunker och blir blankt och fint igen.
Så efter att jag hade varit och dansat Line Dance i kväll så for jag hem till Madeleine och duschade.
Och så stod jag i valet och kvalet om jag skulle åka hem till Anna-Lena eller inte, hon hade hudvårds-party ikväll.
Men jag var alldeles för trött och slut så jag ringde och sa att jag inte orkade komma.
Nu är jag hemma igen, för nu slapp ju Madeleine ha oss som sovgäster i alla fall!

Nä, nu blev jag tvärt sugen på tee och macka, så då avslutar jag!  God kväll!

Utan vatten

Idag är jag ledig från jobbet men vi klev upp strax efter kl. 7 för att hinna med att duscha, äta frukost, borsta tänderna och diverse morgonbestyr innan vattnet skulle slås av vid 8.
Vid 10-tiden så tog vi en kaffepaus,  efter att vi hade fikat så blev jag kladdig i fingrarna av bullen så jag tog kastrullen med vatten som stog på spisen och hällde över händerna för att kunna tvätta bort kladdet......
och aj aj aj, det var kokhett! Då hade smarta Lars dragit den kastrullen till den plattan som jag hade kokat kaffe på och det tänkte väl inte jag på när jag tog den. Så den här morgonen började ju bra, som tur var så fick jag inga brännblåsor men jag är illröd på ovansidan av högerhanden.
Alldeles nyss ringde Madeleine och hon sa:
- Jag kommer hem idag!
- Nämen va faan! sa jag med en väldigt bedrövad och gnällig röst.
Så hon kände väl sig inte direkt välkommen hem till sitt eget hem! ha ha
Men hon sa att vi kan sova hemma hos henne ändå, hon skulle ligga i soffan så får vi plats.

Nu ska jag ta och gå ut i det här vackra och soliga vädret och ansa syrenhäcken, den har blivit så yvig så jag måste ta bort lite mot den sidan av gärdesgården.

På återseende!


Lite av varje.....

Här kommer en liten uppföljningsrapport från gårdagen, våran vattenpump ska ju bytas ut så Lars har tagit ledigt från jobbet resten av veckan. Vi kan fortfarande använda vattnet här hemma men i morgon blir det avstängt, så då ska vi sova i Madeleines lägenhet. Det var då en väldans tur att hon är i Gävle nu så att vi kan nyttja hennes lägenhet! Det är ju faktiskt väldigt besvärligt att vara utan vatten.

Vad har jag gjort idag då? Jo jag har jobbat och efter det så fick jag lift av Inger ner till lillsyrran för jag hade lovat att hjälpa Jenny med en skol-läxa, sen kom Lars och hämtade mig.
Och så har vi ju såklart matat Madeleines ödlor och gojor. Vi tog oss tid att vara där ett tag idag så att gojorna fick komma ut och flyga och lufta vingarna.

Ikväll så tittade vi på Idol, oerhört pinsamt program egentligen, men vi tittade klart ändå.

Nej, nu blir det sängen, natti natti och ha söta drömmar!


Full aktivitet, puh....

Efter att ha matat alla djuren hemma hos Madeleine ikväll och hämtat släpvagnen hos mamma & Rune, så kunde jag äntligen sätta mig och lägga mitt oktober-schema, så nu är det klart! Skönt!
Samtidigt så har det varit full aktivitet och en massa spring ner till tvättstugan, våran vattenpump håller nämligen på att lägga av, så nu blir det en ny i morgon.
Vilket innebär att jag har tvättat undan lite och så måste vi tappa upp vatten på flaskor och i hinkar eftersom vi i värsta fall blir utan vatten i TVÅ dagar!
Suck, pust, stön och stånk...... ibland efterlyser jag att få uppleva ett normalt och lugnt liv!  ha ha
Tja, man börjar bli van med lite krångel lite nu och då, så vi överlever.
Apropå det så håller Lars på och letar en liten och behändig traktor, det ska vara en traktor med hytt och lastare, så är det någon som vet om det finns en sån till salu kan väl höra av sig så blir vi väldigt glada!

Nu ska jag ta och gå och duscha, och sen så blir det sängen, natti natti!

Glasögon beställd!

Jahopp, nu har jag avverkat ytterligare en arbetsdag på den här veckan!
Och efter jobbet så for Lars och jag till optikern, och vet ni vad?! Jag valde de glasögonen jag själv tyckte var bäst! Så nu är det beställt och klart plus att jag beställde ett par glasögon som jag ska ha när jag läser. Jag är ju så otroligt närsynt och har därför väldigt starka glasögon så jag kan ju inte läsa på nära håll med dem på, och så har jag ju kraftigt brytningsfel så efter ett tag så flyter allting ihop och så får bokstäverna en extra "kontur" nertill, skitjobbigt! Så nu riktigt längtar jag efter de nya läsglasögonen då jag hädanefter kan lösa korsord, sudoku och läsa böcker så länge och mycket jag vill utan att se dubbelt! Underbart!

När vi kom hem så njöt vi i fulla drag av en varsin kopp kaffe, sådär rofyllt och skönt som det kan kännas ibland, man liksom bara sitter, alldeles tyst och bara är! Härligt!
och sen så duschade jag Casper & Zamira och gjorde rent i deras bur.

Nu kom Lars och vill ut och kolla på nån bilsida före klockan 18, så då är det väl bäst att jag avslutar då!

Hej så länge!

 

Beslutsångest!

Nu har jag nyss kommit hem från jobbet efter att ha jobbat kväll.
Jag lånade ju 6 par glasögon häromdagen, och efter många olika smakråd står det nu mellan tre par av dem.
Glad i hågen så tog jag med dem på jobbet för att få smakråd av mina arbetskamrater........ och det var det dummaste jag har gjort! De tyckte inte lika som mig! ha ha
Utav de här tre bågarna så hade jag mer eller mindre bestämt mig för ett par, men mina arbetskamrater tyckte allihop ett annat par, åh vad jobbigt!
Jag ska ha bestämt mig tills i morgon.
Ja ja, hur jag än bestämmer så vet jag ju att jag trots allt passar i alla tre bågarna, enligt mina smakråd!
Om det inte vore så dyrt så hade man kunnat köpt alla tre och haft som ombyte, men det går ju tyvärr inte.
Nä nu ska jag gå och prova dem igen och så hoppas jag att jag har gjort ett val innan jag går till sängs,  jag tror faktiskt att jag väljer såsom jag hade tänkt från början!

Natti Natti




Det blev en solig söndag

Strax efter att jag hade skrivit det förra inlägget så började det att bli blått på himmelen och solen kom fram.
Härligt! Så jag och mamma begav oss till Hudiksvall på marknaden. Och självklart så blev det lite inköp; två klädesplagg, en hårborste, vykort, en Buddha och en sten (jaspis-ocean) och så hittade jag en plånbok för min gamla har gått sönder.
Ja, jag känner mig riktigt nöjd, och så avslutade vi det hela med att äta en varsin kolbulle, det är ju bara ett måste! Sedan gick vi till Skutan och drack kaffe.
Vi hann lagom hem till 17.30 så då hann jag hämta Madeleine och skjutsa henne till tåget också, så slapp hon åka gammel-Saaben med Lars, ha ha.
Nu har vi nyss avnjutit en väldigt sen middag, så nu blir det slappa resten av kvällen, nej just ja.... Lars berättade att min faster har ringt och hon ville att jag skulle ringa upp när jag kom hem..... då är det väl bäst att jag gör det med en gång!

Hej svejs!






Grå söndag

Här sitter jag och funderar på vad jag ska fylla min dag med.
Lars for till Valla vid 8.30 och kommer inte hem föränn mot sen eftermiddag.
Det är grått ute och det ser ut som om regnet hänger i luften.
Åh, vad jag saknar en dagstidning att läsa, jag vill ha en tidning varje morgon, även söndagar.

Jag ska i alla fall åka in till lillsyrran en sväng och få lite smakråd på vilka glasögonbågar jag ska välja.
Utav de sex paren jag lånade så lutar det åt två par av dem som jag ska välja mellan, svårt!

På återseende!


Lår-omfång

Läste precis i tidningen att magra lår är farligt för hälsan enligt en dansk studie.
Lår med en omkrets på mindre än 60 cm kan öka risken för att insjukna av hjärt- och kärlsjukdom,
jag tog fram måttbandet och mätte, mina lår är på det tjockaste stället 57 cm! 
Typiskt! Att det aldrig får vara bra nångång.... äh, jag glömmer att jag har läst det där, jag är ju trots allt ganska nöjd med mina "spiror", och för den delen så är jag ju inte så lång heller.
Jag är så välmående och ganska nöjd för övrigt, det är magens omfång jag behöver minska!

Idag har jag varit inne på Ljusdal hela dagen och eftermiddagen, jag har faktiskt nästan nyss kommit hem.
Lars har fortfarande inte kommit hem och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på.
Jag har i alla fall startat en maskin med tvätt och så ska jag göra rent i Caspers & Zamiras bur.
Tja, jag får väl se vad jag hittar på, jag kanske slår mig ner framför TV:n för omväxlings skull.

Ha det så bra!




Melodikrysset

Nu har jag precis löst melodikrysset, det är en härlig start på lördagen som vi har gjort till en rutin.
Men idag fick jag lösa det ensam eftersom Lars är i Valla.
Nu ska jag ta och göra mig klar för att så småningom bege mig in på Ljusdal, det vankas ju tårta hemma hos mamma & Rune idag då han fyller år!

Ha det gott!

Har bdb fått fnatt?!

Ikväll vid 20-tiden när jag skulle kolla min bilddagbok så kunde jag inte logga in, det stod att jag angav fel lösenord.
Jaha, jag blev lite osäker och tänkte att jag kanske hade skrivit fel då, så jag gjorde ett nytt försök, men icke sa nicke, det blev samma visa igen.
Vad i hela fridens dagar, den här gången visste jag ju att jag hade skrivit rätt!
Jag försökte igen.... och igen, då kom det upp ett meddelande att jag hade försökt för många gånger så nu måste jag vänta i 30 minuter!  Vad irriterande, men jag kunde ju inget göra.
Sedan kollade jag min mail och då hade jag fått ett mail från bilddagboken som löd: " Hej, här kommer dina nya inloggningsuppgifter som du beställt. Mvh Bilddagboken"
Väldigt märkligt! Jag har nämligen inte beställt några nya inloggningsuppgifter!
Jag tänkte att de nya inloggningsuppgifterna kanske skickades automatiskt för att jag hade tryckt för många gånger, men då såg jag att mailet var skickat kl. 18.49, alltså före innan jag försökte komma in, så den teorin stämmer ju inte heller.
Nä, det har varit lite strul nu på slutet med bilddagboken, men att man inte ska kunna logga in sig på sin egen bilddagbok är väl höjden. 
I alla fall när jag till slut kunde logga in med de nya uppgifterna så bytte jag lösenord på direkten, man vill väl ha ett lösenord som man själv har valt!

Ha en fortsatt trevlig fredagkväll, det ska jag ha!

Nya glasögon på gång.

På eftermiddagen så följde jag med Madeleine till optikern, hon hade tid för synundersökning och så skulle hon beställa nya glasögon som hon har valt ut.
Medans Madeleine gjorde sin synundersökning så passade jag på att kolla på nya bågar till mig själv, och "vips" så hade jag en jättetrevlig expedit vid min sida.  Och som tur var så kunde jag också göra en synundersökning fast jag inte hade beställt tid! Min syn hade förändrats och det har jag ju själv märkt.
Nu skulle jag få låna med mig bågar hem.
Ganska snabbt så hade jag plockat ner tre par bågar som jag tyckte skulle passa. Men då sa Madeleine: de ser ju precis likadan ut som de du har ju, du måste väl förnya dig lite!
Jahopp! Jag lade tillbaka två utav dem med en suck! Va fan, förnya å förnya!
Till slut så hittade vi sammanlagt sex par bågar som jag har lånat hem. Nu gäller det bara att kunna bestämma sig också! Det blir inte det lättaste!



Sovmorgon

Idag sov jag ända till klockan 11, otroligt skönt!
Nu har Rune nyss åkt hem, han har varit här och fikat och så lånade han med sig långstegen. Och Lars har åkt till Holänna, jag orkade inte följa med. Jag går ju dessutom fortfarande i morgonrocken, ha ha.
Men vad gör väl det! Jag är ledig och det spöregnar ute.
Nu ska jag lägga mig och läsa Ljusdals Posten och sen ska jag få på mig kläder.

Hej svejs!

LineDance

Äntligen!
Ikväll så hade vi det första LineDance passet för den här terminen.
Det var så roligt att träffa dans-gänget igen efter sommaruppehållet, och alla utom en ska fortsätta att dansa.
Vi lärde oss två nya danser direkt, och vi blev helt slut OCH svettig!
Det är så skönt när man dansar så att man blir helt slut, man liksom känner att man bränner bort lite av fettet.
När jag kom hem så tog jag en uppfriskande dusch.

Nu har jag nyss lagt in bilder på bilddagboken från när Madeleine fyllde år, men snacka om att jag fick hålla på ett tag då! För bilddagboken har nu en ny uppladdningsklient, och det var mycket krångligare tycker jag.
När jag äntligen hade fattat hur man skulle göra så började jag med att bara lägga upp två kort. När jag hade gjort det så fick jag syn på att man kunde ju fortfarande välja att ladda upp via den gamla uppladdningsklienten, (det stog längre ner på sidan) så då gjorde jag det med resten av korten.
Jag hoppas verkligen att man fortsättningsvis kan välja hur man vill ladda upp dem.
Via det "nya" så verkade inte korten lägga sig i den ordning man la upp dem, och det blir ju krångligt om man vill lägga upp flera kort. 
 
Ha en fortsatt trevlig kväll för det ska jag ha och jag är ledig i morgon och resten av helgen!


Grattis Madeleine!



Grattis Madeleine på 24-årsdagen!

I dag, kl.19.16 för 24 år sedan så föddes det här lilla "knytet",
hon var då 48 cm lång och vägde 3050 gram!
Hujedamig vad åren går!
Om en timme ungefär så ska vi åka iväg och gratta våran dotter,
som idag är både betydligt längre och tyngre! ha ha

RSS 2.0