Nu är julen över

Jahopp, nu är julen över! Imorgon är det vanlig vardag igen och jobbardag.
Men jag klagar inte, jag har varit ledig en hel vecka nu och jag tycker att julen har varit lång och dessutom får man ju njuta av julpyntet och granen ett tag till.
Det härliga är att i början av veckan så var det vintersolståndet så nu kommer det att ljusna för var dag sakta men säkert, vi går alltså mot ljusare tider!

Idag har jag haft en riktigt skön slödag, jag har med andra ord inte gjort något vettigt alls, jo föresten jag har tvättat tre maskiner med tvätt men annars har jag bara slöat. Jag vill nog kalla det egen härlig kvalitetstid istället, det låter lite bättre, ha ha.
Lars däremot har inte haft en slödag idag, Volvon gick ju sönder häromdagen och eftersom det är jobbardag imorgon och vi är i behov av två bilar så måsta han helt enkelt fixa den idag. Han började med att sätta i motorvärmaren redan vid 8 imorse och sedan har han hållt på, efter att ha konsulterat med våra vänners son som jobbar på volvo så fick han till den till slut. Så omkring 15-tiden var bilen lagad och gick som en klocka igen.
Efter det blev det middag och efter det gick Lars ut igen för att ta hand om snön....... suck, jag har knappt sett röken av karl idag!

Hoppsan, nu ropar Lars att "Den galna professorn" början på 6:an så då avslutar jag här och nu!

På återseende!

Julkort



Vi har fått så många och så fina julkort!
Eftersom jag vet att de flesta läser min blogg så passar det ju alldeles utmärkt att jag härigenom kan passa på att tacka er så mycket från mig och Lars :)
Jag & Lars fuskar denna jul så denna bild med tomte och släde med renar får fungera som julkort till er allihop, tråkigt med fusk men det är välment!

Hela denna vecka är jag ledig och det känns så underbart!
Inget stress och inget jäkt utan bara "vara".
På förmiddagen var jag till frissan och klippte håret och där blev jag bjuden på varm härlig glögg och pepparkakor. Det var första gången jag satt och drack glögg och knaprade pepparkakor medans jag blev klippt, ha ha, det kändes både lyxigt och juligt samtidigt!

Ikväll ska vi klä julgranen, åh vad jag längtar........ det blir så otroligt mysigt när granen står där klädd och lyser!


Ha det så gott!


Fjärde advent


Julen nalkas i advent,
och vårt fjärde ljus blir tänt.
På Guds lille son vi tänker,
när de fyra ljusen blänker.

Det fjärde ljuset ska lysa för alla nationer,
att hatet försvinner och människorna försonas.
Adventsljusen tänder vi ett efter ett,
en brinnande bön för sanning och rätt.


Min dag

Idag har det varit min dag heeeela dagen!
Tidigt imorse blev jag väckt av att Lars pussade på mig och sa grattis och så fick jag öppna paket!

Jag har blivit ordentligt gratulerad och ihågkommen på min födelsedag, jag blir alldeles varm inombords av lycka, tänk vilka underbara människor jag har runtomkring mig!
Tack allihop!

Jag knäppte kort på de goda födelsedagstårtorna. På gräddtårtan så var det en jättegullig marsipantomte och en marsipangris på också :)



Det har varit en lång och härlig dag idag men nu börjar jag att bli trött så det är nog snart dags att hoppa i säng.
Imorgon jobbar jag dubbelpass, 7-21.

På återseende!

Dimsyn

Hej alla glada!

Nu har jag nyss kollat på "Bonde söker fru", vad ska man säga? Både sorgligt och pinsamt! Men ändå sitter man där och kollar och suckar, ha ha.

Nu ska jag dela med mig om en  minst sagt "märklig" upplevelse! ha ha
När jag lagade middag så skulle jag leta efter dill i frysen, eftersom jag är så närsynt så får jag ofta ta av mig glasögonen för att kunna se bättre på nära håll. Jag stod där framåtlutad och letade och svor, Lars kom till undräddning och "grävde" fram dillen i vår trånga frys.
Jag reste mig upp och det snurrade till lite grann uppe i kolan samtidigt som jag klädde på mig glasögonen igen...... då upptäckte jag att jag såg ALLT i dimma! Hjälp, tänkte jag, vad händer med mina ögon? Jag stod blick stilla och kände efter, nej jag var inte yr längre men allt var dimmigt! Jag kollade mig runtomkring; mot väggen, skåpluckorna och ner mot arbetsbänken........ där låg ett par glasögon!   Jag kollade efter och upptäckte att det var mina glasögon som låg där, ha ha ha jag hade klätt på mig Lars läsglasögon! Han hade också lagt ifrån sig glasögonen när han skulle leta dillen i frysen. Mina glasögon låg på bänken till vänster om spisen och hans låg på bänken till höger om spisen.
Ja det var då väldigt skönt att det inte var mina ögon som det var fel på och det var verkligen en märklig och läskig upplevelse!
Och så har jag nyss skrivit att "Bonde söker fru" är pinsam....... tja jag kan vara rätt pinsam jag med ibland, men det bjuder jag på!

Jag måste bara visa ett foto på en mobiltelefon som Kerstin hittade när hon packade upp ur kartonger på jobbet idag, en mobiltelefon modell STOR! 
Jag lade min bredvid för att skillnaden ska synas.



Otroligt va?! Det är ju faktiskt inte sååå många år sedan de såg ut så där.
Tur att tekniken har gått framåt!

Jag måste faktiskt visa ett foto till, jag fastnade så för en porslinsprydnadstallrik av märket Majolika på Tradera, Lars lade ett bud på 30 kr och vi vann den. Idag kom han hem med ett paket och det var den tallriken!



Så nu har vi en till Majolika-tallrik till vår samling!  

Nu har Lars fixat kvällsfika så jag ska gå och göra honom sällskap!

Ha en fortsatt trevlig onsdagkväll!

Tredje advent



Kölden biter i advent
och vårt tredje ljus blir tänt.
Gud bevara alla frusna,
ge dem värme, låt det ljusna.


Med denna adventsdikt avslutar jag nu denna söndag, nu ska jag bara gå ner i tvättstugan och hänga tvätten och sedan ska jag försöka att komma i säng inte alltför sent!

Natti Natti och på återseende!


Julklapp?

Ja igår var jag och åt mitt första julbord om man nu kan kalla det för det!
Vi fick välja på en julgåva från arbetsgivaren för 250 kr eller att äta julbord och vi valde att få äta julbord.
Men det var en riktigt stor besvikelse för jag saknade hur mycket som helst på bordet och dessutom tog det slut på uppläggningsfaten så att de fick springa och fylla på och det blev väntan och trängsel vid borden. 
I alla fall så fick vi reda på att denna jul-lunch endast kostade dryga 100-lappen så det var väl inte så undra på att vi inte fick så mycket heller med tanke på priset. Nu får man leta sig en till julklapp för de resterande av pengarna som är kvar.
Nåväl, jag får se till att mina favorit-jul-läckerheter står på bordet när det blir julafton!

Igårkväll var Lars iväg med sitt jobb och åt julmat. De skulle åka buss från hans jobb kl.17 så jag skjutsade honom dit. Sedan kom Mariana hit och hälsade på så jag hade sällskap hela kvällen.
Lars kom hem igen strax före kl 1 inatt..........mätt, nöjd, trött och lite onykter!

Jag vaknade tidigt imorse, typiskt när man är ledig!
Som alla andra lördagar så löste vi melodikrysset även idag.
Mitt på dagen åkte vi in på köpingen till hantverkargården där det var julmarknad, vi köpte hembakt hårdbröd och hemlagad honungssenap. Vi köpte även fika där, min kusin Irené som jobbade där idag klagade på att det var körigt, men jag vet ju att hon stortrivs när det kommer mycket folk och hon har jobb att sköta, så det gick nog ingen nöd på henne! Hon tog en mugg med kaffe och satte sig och fikade med oss en stund.
Sedan for Lars och jag och handlade och så har vi varit till kyrkogården både i Ljusdal och Färila och tänt på gravarna.
Det var så skönt att det inte var så kallt idag, då tycker jag att det är så mysigt att gå på kyrkogården när det lyser så fint i lyktorna lite överallt.
Det lyser upp mycket mera och finare på Ljusdals kyrkogård för där är det så fint skött, det är upp-plogat och inga svårigheter att ta sig fram. På Färilas kyrkogård får man plumsa fram i snön, det är svårt att ta sig fram och det är väl därför knappt några gravlyktor är tända där. Äldre människor och handikappade kan ju knappast besöka graven i Färila vintertid.
Det är synd att skötseln ska vara så olika trots att det är samma kommun.

Ikväll kl.20 är det sista avsnittet av "Så mycket bättre", det ska jag och Lars kolla på.

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!

Kallt!

Fy vad tråkigt med den här kylan, jag blir på så dåligt humör bara av att titta på termometern!
Nåväl, nu var det några dagar sedan jag skrev något här. I helgen som var så jobbade jag och vi har alltid en vinstdragning den första lördagen i månaden på jobbet, så i lördags var det dax för det och jag hade sådan tur att jag var en av de som vann! Det var kul för det var länge sedan jag vann där.

I måndags kom paketet som vi hade skickat efter ur rea-katalogen De Val på jobbet, jag hade skickat efter flera klädesplagg men endast 2 plagg fanns kvar, det var ett par brallor och en röd täckjacka med skärp. Det är alltid så svårt att skicka efter kläder, man vet inte om storleken blir rätt. Jag var så orolig för att jackan skulle vara för liten eller att jag skulle se tjock ut i den då det var skärp på den.
Men jag kunde ha både byxorna och jackan och jag är så supernöjd med jackan, den var lagom i storleken och jag såg inte tjock ut i den! Den var verkligen värd sina 198 kronor!
Här kommer en bild på den:


Nu ska det bli lite "gojsnack" också, oftast så blir det ju ett normalt slitage på näbbar och klor hos gojorna men tyvärr så hade Zorbas näbb blivit för lång av någon underlig anledning. Vi började bli oroliga för att hon snart inte skulle kunna få i sig föda ordentligt så Lars beställde en tid hos veterinären på Hudiksvalls smådjursklinik.
Han beställde samtidigt tid till Casper som hade en klo som var för lång.
Så i måndagskväll fick Zorba och Casper åka på bilutflykt till Hudiksvall, vi var så oroliga för hur det skulle gå för Zorba är ju så otroligt nervöst lagd och Casper är ju också osäker på människohänder.
Här är en bild på Zorba och Casper när vi sitter och väntar på veterinären:



Lars och jag valde att inte vara kvar där inne på mottagningsrummet medans veterinären skulle klippa näbb och klo.
Det gick hur bra som helst när de klippte näbben på Zorba och hon sa inte ett pip, men när det var dags för Casper så hörde vi hur han skrek ända ut i korridoren, det var hemskt att höra.
Lars och jag befarade att vi nu skulle få börja om med träning av både Zorba och Casper efter vad de nu hade fått gått igenom, men icke sa nicke, de blev så glada när vi kom hem igen och de var precis som vanligt!



Zorba (överst på bilden) har en fotring som vi inte har kunnat läsa av, nu när de klippte näbben på henne så passade de på att skriva av bokstäverna och siffrorna på ringen, så nu har jag skickat mail till 3 ställen för att kunna få hjälp med att tyda ringen så att vi kan få lite historia om henne.
Jag hoppas verkligen på att någon kan tyda ringen, kruxet är att ringen brukar vara märkt med ett S som står för Sverige men det fanns inget S i Zorbas ring så risken är ju då att hon kan vara importerad.

Nog om detta! Nu ska jag ta och läsa Ljusdals Posten som jag inte har hunnit med idag och ikväll klockan 21 börjar en ny dramaserie på kanal 1 som heter "Den förlorade dottern", den verkade bra så den ska jag och Lars kolla på.

Ha det så gott!


Andra advent


Mörkret tätnar i advent
och vårt andra ljus blir tänt.
Barn som har det svårt i världen,
Gud bevara dem på färden.

Det andra ljuset ska lysa för alla jag känner,
att vi håller samman och kan leva som vänner.


Jahopp, nu är det då andra advent, jösses vad snabbt det går!

Ha det bra och på återseende!


Kallt!

Fy tusan vad kallt det är! Just nu visar termometern på minus 23,5!
Jag hatar kylan, i mitt tycke så får det inte vara kallare än 10 grader.
Jag har suttit inne i stugvärmen hela dagen förutom när vi åkte in på Ljusdal en snabbis på kvällskvisten och handlade.
Mariana har varit här ikväll och hälsat på, som vanligt så blev det en massa prat om både stort och smått och fika på det, en riktigt trevlig kväll alltså.
Nu snart ska jag leta mig i säng!

God Natt!

RSS 2.0