Tårta idag med!

Ja i onsdags så fyllde ju Lars år och han blev gratulerad både på telefon och via sms och så fick han främmande och presenter också!!
Igår for vi och hämtade Irené som skulle sova hos oss tills idag. Hon är med i Kobraorkestern så igår hade de uppträdande på "huller om buller" på Rosehills, vi for dit till kl.18 för de skulle öva en timme först före uppträdandet.
De var hur duktiga som helst, jag ska försöka hinna med att lägga upp bilder på bilddagboken.
Efter deras uppträdande så var det "Erika Stolt & the bluesbandits" som uppträdde. Vi stannade kvar ett tag till och lyssnade på dem och fikade och sen for vi hem.  Hemma blev det Tv-tittning till klockan halv ett på natta!
Idag har vi haft sovmorgon, mitt på dagen så skjutsade vi hem Irené igen.
När vi kom hem igen så har jag tvättat och städat hall, kök och badrum. Sen kom Madeleine så då grillade vi och så fick Lars sin födelsedagspresent av oss. Madeleine passade också på att tvätta bilen sin, som vanligt :)
Sen gick vi ut och plockade sockerärtor till hennes ödlor,  och då såg jag att det behövs rensas lite där i landen......
det har ju regnat så mycket så det har ju inte gått att vara ute, och så har mina ståtliga och fina höstrudbeckia lagt sig utav regnet :(   jag brukar alltid stötta upp dem men det hade jag glömt bort i år, men det är inte försent än för de har inte gått av som tur är!
Ikväll måste vi försöka komma i säng i skaplig tid för inatt ska Lars upp och köra tidningar och sen när han kommer hem igen ska vi åka ner till Rättviks marknad. Så det får väl bli jag som kör som antagligen är piggast.
Hej med er!


Luden tårtbotten....

Usch vad less jag blir!
Lars fyller år i morgon så idag köpte jag två färdiga tårtbottnar för att jag skulle göra i ordning tårtorna ikväll så att de hinner "safta" till sig. När jag öppnade förpackningarna så kände jag en stark äcklig lukt, då var den ena tårtbotten alldeles luden! Så nu måste vi åka in på köpingen i morgonbitti och byta den! Är det inte det ena så är det de andra sa käringa som blödde näsblod!
Nä nu är klockan halv ett på natta så nu ska jag krypa i kojs och lösa lite sudoku innan jag slår igen mina två blå!


Snopet, no snoopy!

                                                                                                                                            Ibland är inte saker som man tror att det är!
Det fick jag erfara i helgen och sen har jag tänkt på det med förundran.
Det var så här att förra veckan så visade Pernilla mig sin nya pyamas med Snobben på.
Åh, sa jag, jag har också en pyamas med Snobben på!
Så i helgen när hon sov hemma hos oss så tog jag fram min pyamas och höll upp sovlinnet och visade henne. Jag såg hur hon liksom tittade till två gånger och så fick hon en sån där konstigt frågande min.
- Jamen det där är ju en dalmatiner säger Pernilla och skrattar.
- Vaaa! säger jag och tänkte att nu skojar hon med mig så jag vänder på linnet och tittar......
- Nämen, det är ju en dalmatiner skriker jag.
- Jag säger ju det, du är ju knäpp du säger Pernilla och skrattar och ruskar på huvudet.
-Jamen, nämen, hur kan det här komma sig?Hur kan jag ha missat det?
- Du lyckas väl med allt du! svarade Pernilla.

Väldigt märkligt!  Dessutom så har jag haft den där pyamasen i drygt ett år och har hela tiden trott att det är Snobben på den!
Ja, jag har inget svar på hur och varför, men det satte ju igång min tankeverksamhet en hel del.
Jag tror faktiskt att jag "trodde" att jag köpte en Snobben-pyamas men tog kanske fel förpackning och sen har jag tydligen inte tittat något närmare på den efter att jag har packat upp och använt den!
Vi fick oss ett gott skratt i alla fall!

Helgens resumé

I helgen har det varit fart och fläkt här på Kilen!  Mina systrar kom i fredags, så den kvällen satt vi och prata, prata och prata! Lars gick och lade sig för han skulle upp och köra tidningar klockan halv tre på natten.
Fredagskvällen gick också i mystikens tecken med både ceremoni och Tarot. Härligt!  Äldsta syrran åkte hem nån timme innan Lars skulle upp och lillsyrran stannade kvar för hon skulle sova hos oss tills på söndagen.
På lördagsmorgonen löste vi melodikrysset och sen så åkte vi en sväng in till Ljusdal och kolla på den lilla, lilla marknaden de hade på och runt postplan, och det var den mest värdelösa marknaden jag har sett! Och så var vi en sväng till Allehanda på bakluckeloppis och så var vi till möbeltjänst i Tallåsen där Pernilla hittade en skrivbordslampa. När vi kom hem hjälpte Pernilla mig att rensa ännu mera, och hon är som ett jädra energiknippe vad gäller städning! Hon plockade ner varenda pryl jag har på väggarna och damma och diska, duscha blommor och diska blomkrukor......puh jag fick så jädrans ont i fötterna, men fint vart det!
På kvällen kom Mariana och så korkade jag och Pernilla upp vin och så blev det en till "tjatternatt", ha ha.
På söndagen när jag vaknade  så ropade jag på Pernilla, men fick inget svar..... då hålla hon på att damma och torka ute på altan! Alltså det finns ingen hejd på henne när hon väl kommit igång! Men jag är så tacksam, jag har inte städat där ordentligt  sen i våras då man började kunna sitta ute, och sen har man ju bara torkat av bordet.
Sent på söndags kvällen så skjutsade vi hem Pernilla.
I dag har vi varit in på Ljusdal och handlat och så var vi hem till Irené en sväng.
I kväll så har vi varit hos Jönssons och faktiskt för en gång skull så tittade solen fram så det gick att sitta ute!
Nu medans jag har suttit här och skrivit så har flera brandbilar, ambulans och polisbil åkt förbi här ute med en väldans fart och Lars tyckte att de svängde in mot Tallåsen, usch vad hemskt, undrar vad det är som har hänt!?
Nej, nu ska jag gå och hänga tvätt och sen så blir det kudden! Natti Natti

Regnet det bara öser ner......

Ja idag har det bara regnat men jag hänger inte läpp för det!
Jag har verkligen kommit in i en städa och rensa-period. Så det är bara att feja på så länge städ-glöden  varar!
Förra sommaren sa jag att " i vinter ska jag minsann ta och rensa upp och slänga......", men det gjorde jag ju inte, har inte haft någon lust helt enkelt!
Nu har vi slängt skräp och lämnat in kassvis med kläder på Second Hand i Gamla Stan. Och det känns så jäkla skönt och befriande!  Och jag som tror på Feng Shui känner ju redan att det är mycket bättre energier hemma nu!
Nu ska jag ta och sätta på vattenkokaren så att Lars och jag kan njuta av en mugg tee och macka!
På återseende!

Bröllopsdag

I dag är det vår 3-åriga bröllopsdag, jag läste att det då kallas för "läderbröllop", ha ha.
En av låtarna vi valde som musik när vi gifte oss var "Det vackraste" 
så den har vi naturligtvis lyssnat på idag!


Sammanfattning

Ja nu har det gått exakt en vecka sedan jag skrev. Så här kommer en liten sammanfattning av den gångna veckan.
Sist jag skrev så hade jag ju så ont bak i ryggen, gallan? Men dagen efter så var i alla fall värken som bortblåst, det var så härligt att kunna röra sig normalt igen!
Jag har hunnit med en hel del den här veckan som gått, har varit i Holänna, på Järvzoo, grill- och trubadurafton på Nore campingen, till Stenegården i Järvsö på Diggiloo och på karnivalen och marknaden i Färila. Puh!
Idag bara regnar det så då har det passat alldeles utmärkt att vara inomhus och städa och tvätta.
Enligt väderleksrapporten så ska det regna i morgon också, och faktiskt så tycker jag att det blir bra för då ska vi passa på att rensa lite i källaren också och frakta iväg till Åkerslund. Så det är faktiskt positivt med regnväder ibland!
Jag vill också passa på att tacka för de positiva och stödjande samtal och sms jag fått efter händelsen den 16/7, Tack!
Jag har valt att ta bort kommentarerna på bilddagboken men ni ska veta att det värmde! Tack än en gång!
Nä, nu har jag inget mer att skriva så nu avslutar jag.  Hej Med Er!

Inget speciellt....

Nu är jag nyss hemkommen från jobbet. Det var tur att jag kolla schema innan jag la mig igår kväll för jag var bombsäker på att jag skulle börja klockan 7, men det visade sig att jag skulle jobba 13.00-22.00.
Fy va jäkligt om man hade kommit på morgon kl 7 när man inte behöver, ha ha.
Det har gått bra att jobba men jag har väldigt ont bak i ryggen så jag har en lite stel gång och jag har lite svårt att röra mig överhuvudtaget  p.g.a att det gör ont. Jag vet inte om det är träningsvärk i ryggen efter att jag spydde eller om det kan vara från gallan, jag är feberfri i alla fall. Så jag får väl avvakta och se. Jag hoppas och tror på träningsvärk i alla fall!
Nej nu har jag inget mer att förtälja så nu avslutar jag här.  På återseende.

I natt var det synd om mig!

Ja vilken djävulsk natt jag har haft. Jag hann inte mer än gå och lägga mig så fick jag ont i magen och det blev värre och värre. Och inte nog med det så ¨fick jag frossa. Huttrandes stapplade jag upp för att hämta en filt och lade mig igen. Jag visste knappt hur jag skulle ligga för det värkte så hemskt i magen, ingen speciell punkt utan hela magen värkte. Sen kom illamåendet så jag gick upp igen och tog en Omeprazol, jag hämta fler kuddar så att jag halvsatt i sängen.
När klockan var strax efter 2.30 så började jag spy, som tur var så hann jag upp till toaletten, och när jag spyr så kan jag lova att det  hörs en hel kilometer härifrån!
Kallsvettig, yr och fortfarande magsmärtor gick jag och lade mig igen, en timme senare var det dags att spy igen!
Så småningom började det bli morgon och jag hade fortfarande inte sovit något, magsmärtorna började klinga av något.
Jag vaknar 7.30 av att Lars frågar hur det är med mig....ojdå jag har lyckats somna ändå, och hur jag mår....yrvaken försöker jag känna efter......jag märker i alla fall att illamåendet är borta men buken ömmar fortfarande.
Jag skulle tro att det var åt gallan jag hade, jag har ju haft gallkänningar förr men den här gången gjorde det ont i hela magen.
Jag fortsatte sova till klockan 11.30 och nu har jag i alla fall fått i mig en tallrik med fil och ätit smörgås. Nu ska jag ta mig en uppfriskande dusch och sen ska jag byta sängkläder och städa sovrummet.

Dagens höjdpunkt!

Hej igen!
Jag glömde ju berätta om dagens höjdpunkt i det förra inlägget.
Jo, när Lars hämtade mig efter jobbet idag så for vi till Dollar Store och jag kände mig som sagt både "trött och sliten" och var inte alls på någe bra humör. I alla fall så gick vi runt där och kikade och helt plötsligt så är det en karl som helt ogenerat släpper världens brakskit! För att beskriva "prutten" närmare så var den både lång och oerhört ljudlig!
Tiden liksom bara stannade och Lars och jag bara stirrade på varandra, jag trodde knappt det var sant! Och ni som känner mig förstår nog fortsättningen av det hela, ha ha, det bara brast för mig och jag började skratta så att hela jag hoppade, och jag fortsatte att skratta ända tills vi kom ut till bilen och så har det fortsatt hela kvällen så fort jag har tänkt på det. Tänk vad en "prutt" kan liva upp stämningen, och att en "prutt" kan vara så rolig, ha ha.


Snart helg....

Veckan lider mot sitt slut.... och jag är ledig Fredag, Lördag och Söndag!  Härligt!
Jag börjar verkligen känna mig både trött och sliten. Jag vill ha semester nuuu! Och så har jag ju en sån där härligt omtänksam och trevlig arbetskamrat också som skickar såna där härligt uppfriskande sms.... ha ha, häromdagen fick jag  ett meddelande som löd: "Kan du skicka en bild på dig? Jag lägger ett pussel på en åsna och en bit av röven saknas" . Ja ni kanske förstår att jag längtar och är i stort behov av semester! ha ha
Regnigt och kallt är det också! I och för sig så behövdes verkligen det här regnet, men nu får det räcka.
Jag hoppas verkligen att det blir uppehåll av regnandet i morgon i alla fall när vi ska på Sven-Ingvars. Vi var till Möbeltjänst efter jobbet och köpte en till stol till morgondagen, 98 kronor, billigt och bra! Jag ringde till Pernilla och berättade om vårt stolköp och så frågade jag om hon har en stol tills i morgon. Hon hade en stol som inte var så bra så då ville hon att vi skulle köpa en stol till henne också så då blev det en till sväng till möbeltjänst. Så nu ligger alla stolarna på plats i bilen tills vi ska ha dem i morgon. Innan vi for hem och fixa middag så åkte vi hem till Jönssons på en blixtvisit, Lars ska jobba åt Pelle i helgen så de behövde prata lite "jobb".
Nej, gott folk, nu ska jag ta och avrunda för ikväll. Ha de!

Jobb, kortspel och sendrag.....

Idag har jag varit ledig och har fått sovit ut, sååå skönt efter att ha jobbat en hel helg! På fredagen jobbade jag dag och sen på kvällen så kom Pelle och Anna-Lena och då spelade vi kort och klockan går ju så fort när man har kul! Men jag skulle jobba kväll på lördag så det var helt okej, men jag vaknade på morgonen strax efter kl. 7 med världens sendrag i vänster knäveck! Och dra på trissor vad ont det gjorde, jag har hört att man ska ställa sig på benet så släpper sendraget.....men jag kunde ju för fasiken inte ens röra mig...än mindre ta mig upp ur sängen! Där låg jag och kved helt förvriden av smärta ända tills det släppte. Sen hade jag ont i knävecket resten av dagen och kvällen. På söndagen jobbade jag dag igen. Efter jobbet for vi till Snäre och hämtade Madeleines bil och så åkte vi hem till henne med den. Och då fick vi se hennes nya lilla leopardgecko - Zelda, och hon var så liten och söt. Jag till och med höll i henne! Sen åkte vi till Irené en sväng och sen for vi till Stenegården i Järvsö  för att fixa en till biljett till Sven-Ingvars. Idag har jag inte gjort speciellt mycket, vi har uträttat lite ärenden inne på Ljusdal, var hem till mamma och Rune och fikade. Och så har det blivit en hel del korsord och sudoku samtidight som jag har hållit ett öga på Casper och Zamira, igår satte vi ihop dem i samma bur igen så nu får vi ha ett vakande öga på dem. Imorgon får jag också sovmorgon för då jobbar jag kväll! Nu börjar jag räkna dagarna till semestern - 7 arbetsdagar kvar! Torsdag den 16 Juli jobbar jag sista dagen och sen har jag semester i 4 veckor. Längtar!

RSS 2.0