Mors dag

Idag är det mors dag, jag kollade på Wikpedia för skojs skull och där stod: "En högtid där man uppmärksammar moderskapets mödor och glädjeämnen och firar minnet av ens moder". Fint!
Min dag började med en sovmorgon, upptäckte då att Lars redan hade klivit upp, ätit frukost och gått ut.
Jahopp, jag fick göra i ordning min egen frukost och äta ensam, hmm bra start på mors dag.

Sedan kom svågern Nisse en sväng för att låna med sig jorsfräsen.

Mitt på dagen for vi hem till Mariana med hennes bil som Lars hade lagat och så for vi till mamma och gratulerade henne.
Efter det skulle vi åka till Färila och sätta en blomma på svärmors grav, vi hann precis till Rosehills innan de stängde kl.15. Men vad skulle vi köpa? Det är ju för tidigt att plantera sommarblommor än innan köldnätterna är förbi, det är endast penseerna som är frosttåliga. Då fick vi syn på Förgätmigej bland perennerna och den var översållad av små ljusblå blommor, perfekt, den blommar ju hela sommaren också! Så det fick bli en Förgätmigej, ett mycket bra och framförallt ett symboliskt val tycker jag.

Efter det fick vi skymda oss iväg på Delins i Färila och handla för Madeleine & Daniel skulle komma hem till oss på morsdagsmiddag klockan 17.
Jag fick ett underbart vackert blomsterarrangemang i kruka som står och pryder köksbordet så fint nu!



Och så hade hon gjort en kanongod tårta också.........



Dessutom så hade jag gjort i ordning Pannacotta med bärsås, jag måste ju bara lägga upp en bild när Daniel och min ooootroligt söta dotter Madeleine äter utav den...........



ha ha ha, är hon inte söt så säg!

Jag har faktiskt knäppt fler kort där hon ser lite.....  hm.... mer normal ut också, ha ha, om jag orkar och hinner så slänger jag upp dem på bdb innan jag hoppar i säng.

Nisse & Monica kom också och lämnade tillbaka jordfräsen så de hann med att fika med oss innan de åkte vidare till Sundsvall.

Ja det var min dag!

På återseende gott folk!


Veteranmarknad

Denna lördagsmorgon missade vi melodikrysset, vi for nämligen till Sundsvall redan kl.7 i morse efterssom det var veteranmarknad ute på Bergsåkers travbana.

När vi kom dit så var halva banan tom! Det var inte alls så många bord och inte heller så mycket folk.
Vi vet inte om det var vädret som gjorde att det var så dåligt där.
Det var väldigt mulet men det regnade ju inte så vi tyckte att det var perfekt marknadsväder, det är ju bara jobbigt att gå runt när det är gassande hett.
Så småningom så tittade faktiskt solen fram.

Men det var kul att gå där ändå för vi träffade på bekanta, så då fikade vi tillsammans och så blev det massor av prat. Vi fikade nog i drygt en timme, ha ha.
Sedan stötte Lars på ännu fler som han kände igen så vi blev där i flera timmar.

För första gången så hade jag med mig fler grejor än Lars när vi for därifrån!!!!!!!!!
Det har ALDRIG hänt förr och lär nog aldrig hända igen! ha ha
Jag hittade två fat till min samling och en skål, så tre grejor köpte jag och Lars köpte en grill till nybilen.

När vi var klar där så bar det av till Birsta. Nu har vi äntligen köpt en förlängningsarm till våran köks-taklampa men någon passande persienn till köksfönstret hittade vi inte.

Sedan for vi hem till Emil & Agneta på en snabbvisit och sedan for vi vidare till Norrhassel där vi var bjuden på mat av Olle, Anna och Emma.
 
Klockan blev runt 21.00 innan vi for hemöver och på vägen hem såg vi först en tjäderhöna och efter en bit så såg vi en till, men jag tyckte att den såg mindre ut så det var nog en orrhöna.
Vi körde några minuter till och då sprang det en räv över vägen och slutligen så såg vi en älg och den lyckades jag i alla fall knäppa kort på.



Resten av vägen såg vi inga fler djur, man sitter lite på spänn för man vill inte att ett djur ska hoppa upp framför bilen.

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!

Jan van Eyck

Tjoho, nu är jag ledig 3 dagar!
Imorse hade jag en skön sovmorgon, vaknade vid 8 av att jag frös så jag iddes inte kliva upp, låg kvar och somnade om ganska snart igen och sov vidare till strax efter 10.
Lars däremot fick kliva upp kl 4.30 för han skulle hämta upp en kille i H-vall och sedan skulle de vara i Sandviken till kl. 8 på utbildning. När de kom dit fick de veta att utbildningen var inställd, alla hade fått veta det utom de två. Så de hoppa inte jämfota av glädje precis, nä fy sjutton vilken miss.
Lars var hemma igen vid 13-tiden så då for vi in på Ljusdal och åt lunch, riktigt gott var det, jag är mätt än!
En sväng till biblioteket blev det också. Jag var in där häromdagen och fick kopior från en bok om renässansen och om konstnären Jan van Eyck. Det var till en skoluppgift som min systerdotter har, då skulle det ju vara källförteckning också så därför måsta jag in och skriva upp ur vilka böcker uppgifterna är hämtade.
Nu är vi hemma igen och Lars har lagt sig för att vila men jag tror faktiskt att han redan sover, det låter så på andningen.

I alla fall så har det gått jättebra med att ha gojorna i samma bur och det känns jätteskönt. Jag har varit noga med att iaktta dem så att Zorba och Lyzia inte far illa av att var där men det funkar.
Det är lite bökigt när man ska sätta in dem bara sedan de har varit lös, vi har ju inte fått Zorba handtam ännu och det går inte ens att lyfta henne med hjälp av en pinne så vi måste varje gång sätta lill-buren över henne och vända den mot öppningen på storburen. Själva öppningen på storburen är ju hela framsidan det, så Zamira som är som ett busigt yrväder tar ju naturligtvis alla chanser till att sticka ut igen, puh. Det slutar med att man får lyfta in henne flera gånger, snabb som en vessla är hon!

Nu ska jag ta och gå igenom posten och reklamen, hallen behöver också städas..........

På återseende!

Gojorna har flyttat ihop!

Åh vad glad jag blev över kommentaren på mitt förra blogginlägg!
Tack för det Dr Marley!
Jag här av mig till dig på torsdag, då vet jag om jag är hemma på fredag.

Idag efter jobbet så duschade jag alla 4 gojorna, Casper & Zamira kan jag duscha samtidigt och de njuter i fulla drag.
Lyzia och Zorba får jag duscha en och en annars stressar de upp varandra.
Efter att de hade varit lösa så flög alla 4 självmant in i Casper & Zamiras bur, så efter ca. en halvtimme när de fortfarande var inne i buren så stängde jag burdörren. Och det blev faktiskt ingen reaktion på det.
De är fortfarande tillsammans i samma bur och det går jättebra!
Casper beter väl sig som en liten "surgubbe" emellanåt men i det stora hela går det bra.
Gud så skönt att kunna ha dem i samma bur, nu kan vi ta bort den andra så att det blir lite bättre plats i vardagsrummet.

Lars provade att ha dem tillsammans en par timmar i den stora buren i söndags också med dörren stängd, så de har väl vant sig, dessutom har de ju varit därinne och både ätit och lekt så många gånger förut så platsen är ju inte främmande för dem.

Ja nu vart det mycket gojsnack, men de ingår ju i mitt liv så...........

Nu har jag inget mer att skriva om så nu sätter jag punkt!


Ja se karlar!

Idag på min lediga dag har jag både varit effektiv och ändå hunnit med att ta det lite lugnt!

Jag vaknade nämligen med huvudvärk och den har hållit i sig hela dagen och kvällen och jag har fortfarande ont, jag tror faktiskt att jag håller på att bli förkyld för det gör ont när jag bockar mig framåt.
Men jag har ändå kunnat varit i farten hela dagen och kvällen.

Toppen väder har det också varit men det var lite kyligt i luften och så har det blåst lite.
Jag var in på Ljusdal idag efterssom Fyndet har utförsäljning på allt i butiken. Jag köpte en ny vaxduk till bordet ute på altan och jag betalade bara 59 kronor för den, snacka om dagens fynd!

Jag skulle även till Ella och kolla på hennes plommonträd, jag pratade med henne i mobilen precis innan jag skulle åka, helt plötsligt skriker hon till.......
Då har hennes kära sambo kört över alltihop med gräsklipparen! Jahopp, det var det plommonträds-skottet det!
Apropå det....... när jag var ute i trädgården idag och skulle ta reda på mina småplant som spridit sig i landet som jag kallar för "fyrkanten" så upptäckte jag att det bara var "stubb" kvar av dem, jag kollade vidare och upptäckte även att en av mina silverax hade blivit kortare!
Jag räknade ganska snabbt ut att Lars hade varit där och kört med grästrimmern! Ja se karlar!
Jag blev skitsur, det finns absolut ingen anledning att köra med trimmern där, jag har till och med ramat in fyrkanten med bredare stenplattor för att han med lätthet ska kunna köra med gräsklipparen där.
Förut hade jag smala typ tegelstenar där och då var han där med den där förbannade trimmern och gjorde stubb av min dillpion INNAN den hade blommat!
Då bytte jag ut till bredare plattor, och ett jävla jobb var det med det, men vad hjälpte det!?
Jag muttrade för mig själv att jag minsann skulle slakta den där jävla trimmern!
Mitt upp i alltihop, när jag stod där och nästan gnissla tänder och svor så ringde Lars......
- Heeej gumman! Hur är det?
Och det fick han minsann reda på, hur det var!

Ja ja, ilskan rann dock av mig ganska snabbt. 
Jag har i alla fall varit ute i flera timmar och grejat på och jag känner mig så nöjd, för äntligen har jag satt buskarna på rätt plats och så har jag möblerat om bland de andra perennerna.
Men jag är inte klar än, men en bra bit på väg i alla fall.

Lars lagade middagen när han kom hem från jobbet och så hade han köpt glass också, mums!
Precis när jag skulle gå in så kom glassbilen och då köpte vi mera glass!

Nu har jag städat i nedre hallen och så har jag startat en maskin med tvätt.
Så nu ska bara mattorna in och sen ska jag sätta mig i soffan med en glass!

På återseende!
 



Einstein

Nu har jag gjort min jobbarhelg, skönt!
Efter jobbet hämtade vi Irené och gick på bio, vi såg en undomsfilm som hette Klara, men den var sevärd ändå och Irené var väldigt nöjd och det är ju huvudsaken.
Efter det åkte vi på Delins och handlade, jag behövde mer mussli också, då hade jag sån tur att det fanns både rabattkupong plus att jag fick en T-shirt med Einstein på, vad passande, eftersom det är jag som ska ha den! ha ha.
 " A good breakfast will boost your brain" står det på den och så varumärket Finax under då förstås.
Dessutom så hade vi fått ett gåvobrev från Delins så då fick vi  ett smörpaket 600 gr gratis också.
Tänk vad lite kan glädja, ha ha, om inte annat så blev det roligare att handla.

Ikväll har jag diskat och plockat in i köksskåpen så nu är det inte mycket kvar, men nu orkar jag inte plocka något mer.
Det tar lite tid, man sätter in och så ändrar man sig och så får man plocka ut igen för att byta plats. Det är ju viktigt att man känner att grejerna står på rätt plats och så ska det ju helst vara lite logiskt och praktiskt också samtidigt.
Vi har i alla fall rensat ytterligare och det känns så skönt, grejor som man inte använder ska väck helt enkelt.

Nu skulle det kännas bra om de kom och gjorde klart resten också, men så som det har varit med oss hela tiden så verkar det inte vara någon brådska, suck!
Vi har aldrig känt oss som några viktiga kunder, det har ju bara gått snart 8 månader........
Det som är kvar är att spisen fortfarande inte når upp till bänkskivorna och så ska det fixas runt fönstren på utsidan.

Nog pratat om detta, jag blir fortfarande så otroligt upprörd bara jag pratar om eller skriver om köket, det räcker med att jag tänker på köket så mår jag dåligt. 
Fy hur vi har haft det i alla dessa månader!
Nu sätter jag punkt.

I morgon är jag ledig från jobbet,  jag missade vädret på TV:n ikväll men jag hoppas på finväder,
då kommer jag att tillbringa min lediga dag i trädgården.
Jag ska åka hem till Ella också och kolla in hennes plommonträd som har skjutit rotskott, så antagligen så har jag med mig nåt skott när jag far hem,  hmm mer att gräva och plantera........
 
På återseende gott folk! 



 

Plantering

Nu var det några dagar sedan jag skrev igen.
Min semestervecka är slut och jag har hunnit med att jobba 3 dagar denna vecka, jag ska även jobba hela pingsthelgen, det blir alltså 6 arbetsdagardagar av 7.

Igår så for vi och köpte en Park-Rhodondendron, det kommer att bli lila blommor på den.
Idag har vi hjälpts åt med att gräva den vida och djupa gropen för att kunna plantera den, så nu är den på plats.
Nu är det bara att vänta på att knopparna ska slå ut, sååå spännande!
Här kommer en bild på den när den är nyplanterad.



Den kommer så småningom att kunna bli mellan 1,5-2 meter hög och lika bred, så vår förhoppning är att den ska fylla upp nästan hela vindskyddet, se bilden nedan.


 
När jag ändå är i farten så kan jag ju visa en bild på de vackra gullvivorna vi har i gräsmattan tillsammans med pärlhyacinter.
Marlene (Malle) skrev en gång i sin blogg att det är så tråkigt med bloggar som är utan foton, så nu blev det 3 foton på släng.
Ja, jag håller faktiskt med dig Malle, det blir lite roligare att kolla om det är någon bild med, men risken är ju att det för det mesta blir blombilder eller papegojbilder i min blogg, ha ha.
Här kommer gullvivorna......



Sådär, jag har inte hunnit med så mycket mera idag än jobba och plantera. Jag har i och för sig plockat lite i köket också, och så har jag startat en tvättmaskin som antagligen är klar nu.
Så nu ska jag ta och skutta ner i tvättstugan och centrifugera tvätten.

Ha det så bra!

Dataspel-skadad?

Jag har nu varje dag, mer eller mindre, spelat ett spel på facebook som heter "Bubble Island", man ska med en kanon skjuta ner färgade bollar och man siktar med muspekaren.
Igårmorse vaknade jag redan klockan 5 på morgonen, jag var inte riktigt vaken heller och skulle väl antagligen kolla vad klockan var, jag vaknade av att jag låg och "siktade" med pekfingret i luften mot klockradion, (displayen på den är rund och lyser blått),  min nässprayflaska stod bredvid så jag tänkte att jag skulle sikta lite mer till vänster om den så skulle jag nog träffa klockan........... hur dataspel-skadad kan man bli egentligen??????? ha ha
Jag får nog börja  spela liiiite mindre, men det är svårt för det är ju så kul.

I alla fall så tog vi en tur till Bollnäs igår, vi var både till Mobackes, Rusta, Jysk och Albert & Herbert.
Helt otroligt nog så köpte jag bara 2 plantor på Mobackes!
På kvällen kom storasyster och hälsade på.

Idag började vi vår lördag med att lösa melodikrysset och sedan har jag varit ute precis hela dagen, det har varit strålande solsken och jättevarmt, riktigt härligt!
Jag har fått mycket gjort i trädgården idag, Ylva kom också förbi en sväng, kul med en prat-paus.
Mot kvällen kom Pia och hennes son Viktor och hälsade på, så det blev några roliga och trevliga timmar med dem.
Storasyster kom också och var fikasugen, hon for hem för ca en halvtimme sedan.

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen innan jag kan krypa till kojs och i morgon får jag njuta av min sista semesterdag för sedan börjar jag jobba på måndag igen.

Natti Natti!


Grod-år?

Hej hopp, igår hann jag inte med att skriva något här i bloggon, det var fullt upp.
Vi hann med att uträtta en del ärenden och så var vi ute i trädgården och jobbade, på kvällen hade jag, Lars, Ylva och Stefan beställt bord på Kick Saloon. Ingen av oss hade varit där förut och ätit, så nu var det på tiden.
Vilket toppen ställe! Härlig miljö, jättegod mat och MYCKET mat med alldeles lagom volym på musiken, allt var perfekt! Synd bara att de stängde kl.22 med tanke på att det var röd dag idag.

Ikväll har vi varit till Hammarsvall och hälsat på Madeleine & Daniel.
David var också där och så kom Lena & Tage upp också, så vi blev 7 st runt fikabordet, det vart mycket tok och skratt, tonen var rå men hjärtlig, ha ha.
I alla fall så har Madeleine beställt ett överkast till mig och Lars nu, ett lika som dom har. Jag har knäppt kort på det men jag orkar nog inte lägga in några bilder ikväll, usch jag har blivit dålig på att lägga in bilder nu på slutet.

Nu när vi åkte hem såg vi flera grodor på vägen mellan Hammarsvall och Grycken och förra året såg jag knappt en enda groda på hela sommaren! Konstigt, kanske det blir grod-år i år?

Apropå grodor...... jag ska nog ta och "hoppa" i säng nu!  (ha ha, den var dålig, jag vet.)

På återseende!




Trädgårdsdag

Nu sitter jag här och är helt slut, vilken härlig och intensiv dag!
Solen har lyst hela dagen men det har varit kallt i luften, men vad gör väl det när man kan klä på sig, huvudsaken är ju att det inte har regnat.
Vi har varit ute hela dagen, vi var också in på köpingen där jag köpte 2 perenner på Granngården.
På grusplan i Gamla stan såldes det också blommor så där köpte jag penséer.
Efter det var vi till graven och planterade.

På eftermiddagen fick vi åka in på köpingen igen för att hämta lövblåsen och då blev det ett till besök på granngården, jag behövde nämligen en blomma till.

Efter det hade jag planerat att jag skulle hinna med att plantera de blommor jag köpt och så hade vi lyft fram alla krukor från baracken också, jag hade nämligen tänkt plantera penséer i två krukor..........
då ringer min mobil, det var storasyster som undrade om jag minns vad jag skulle göra klockan 18.
Jag satt som ett frågetecken och funderade så det knakade, nä jag kunde inte minnas vad det var.
Hon fick påminna mig, det var ju gemensam LineDance ikväll för alla grupperna.
Jahopp, nu fick jag bråttom för klockan var redan efter 16, men jag hann med att plantera de perenner jag köpt i alla fall, jag får fixa krukorna i morgon.

Nu sitter jag här nyduschad och är som sagt helt slut, sådär skönt trött, det är härligt!
Få se hur härligt jag tycker att det är i morgon, då kanske jag knappt kan ta mig ur sängen p.g.a träningsvärk, jag känner redan hur det liksom "stramar" i benen. 

Nu skramlar det i köket, Lars har fixat fika, gud vad gott, vilken lyckligt lottad människa jag är!

Ha det gott!


Regn & Hagel

Det var då en riktigt dålig inledning på semestern, solen lyser med sin frånvaro!
Det har däremot både regnat och haglat, fy bubblan.
Jag var in på jobbet mitt på dagen i 2 timmar och hade handledning efter det var jag både till Granngården och Rosehills, oj oj oj vad med perenner, buskar och träd, jag blir som ett barn i en godisaffär! Vill ha allt!
Ikväll har Emelie varit här, jag har hjälpt henne med läxor och jag tycker att det är så kul.
Jag blir lite sugen på att gå skola själv eller läsa nån kurs, vi får väl se.
Vi har i alla fall nyss skjutsat hem henne, vi kom lagom hem så att vi hann se vädret på TV:n och där lovades sol både på tisdag och onsdag! Så då räknar jag med att kunna påta lite i jorden i morgon!

På återseende!

Semester

Jaha så var det söndag igen då och nu är denna jobbarhelg avklarad!
Nu har både Lars och jag semester, vi har nu 7 långa härliga dagar framför oss och det ska bli så skönt.
Jag ska i och för sig in på jobbet två timmar i morgon för jag har handledning, men det gör absolut ingenting känner jag, två timmar hit eller dit........

Ikväll har vi varit och hälsat på Janne & Gunilla i flera timmar, alltid lika trevligt.
Herregud vad det hade vuxit i deras rabatter, precis som om det skulle vara en annan växtzon där. Det har ju även kommit upp här hemma i våra rabatter men långt ifrån lika mycket, det var faktiskt en väldigt stor skillnad.

Jag hoppas att vi nu får finväder hela veckan så att man kan vara ute så mycket som möjligt.

Ha en fortsatt trevligt söndagkväll gott folk och på återseende!




Chaufför

I morse hade jag sovmorgon, det var riktigt skönt.
Låg kvar i sängen och läste tidningen och den sämsta utrikesnyheten jag läste idag var om grekernas dåliga ekonomi!
Journalisten Alexandra Pascalidou avslöjade bl.a om ett sjukhus som hade 40 st heltidsanställda trädgårdsmästare som dessutom var anställd på livstid. De hade dock aldrig satt sin fot på sin arbetsplats för sjukhuset hade ingen trädgård!?!
Ja, med sådan politik blir ett land snabbt urarmat.........
Få se om de kommer på fötter igen efter "stålbadspaketet" som ska vara i 3 år.

Nog om Grekland.
Ikväll har jag jobbat 13-22, nu sitter jag ensam här hemma för Lars är ute på festligheter och jag ska så småningom vara chaufför.
Han och några till skulle inte bli kvar där alttför sent, så jag skulle tro och hoppas att jag kan komma i säng runt ett halv-två i natt, jag börjar nämligen att jobba kl.7 i morgonbitti igen.
Så i morgon blir det inget melodikryss för min del.

Oj, precis nu ringde Lars och han vill att jag kommer och hämtar dem klockan halv 12, så då är det väl bäst att jag avslutar mitt skrivande.

På återseende!




Rådjur och tjäderhöna

Idag har jag varit ledig från jobbet och jag har inte gjort något vettigt alls!
Det var meningen att min systerdotter Emelie skulle komma hit och göra lite skolarbete på eftermiddagen men hon var tvungen att skjuta fram det till en annan dag.
Det har blivit mycket tittande i trädgårdsböcker idag, det är ju så kul, det resulterade i lite nya idéer angående trädgården så nu "kliar" det i fingrarna!

Ikväll så for Lars & jag ut och åkte, helt planlöst............
Vi åkte skogsvägar i Färila och åkte sedan över skogen till Järvsö.
Vi såg tre rådjur och en jättefin tjäderhöna som satt alldeles intill vägen, men den hann tyvärr springa iväg innan jag fick fram kameran.
När vi kom till Ljusdal så åkte vi till Statoil och köpte en varsin varmkorv och glass.

Nu så har jag inget mer att skriva om, så bye bye!

Kallt i luften.....



Gårdagens vinterlandskap är nu ett minne blott!
Lustigt, igår var allt vitt och inbäddat i snö och nu är allt borta igen, som tur är!
Fler krokusar har kommit upp, den på bilden är så otroligt vacker tycker jag, men var och en är fin på sitt vis.
Men det är så otroligt kallt och isigt i luften, ingen värme alls.

I morgon är jag ledig från jobbet, så då hoppas jag att det är lite varmare så att man kan vara ute.

På återseende!

Vinterlandskap



I morse fick jag en smärre chock när jag tittade ut, fy sjutton!
Snälla vinter, släpp taget nu!
Jag fick lite småpanik för jag hade ingen tidsmarginal, och med sommardäck på bilen så måste jag ju åka väldigt sakta. Jag ringde för säkerhets skull till jobbet och sa att jag kunde bli några minuter sen.
Det var lite otäckt att köra och naturligtvis så fick jag ett helt "koppel" med bilar bakom mig, även om man inte ska bry sig så blir jag ändå stressad av det, jag svängde in på bussfickan vid Rolfhamre och släppte förbi dem och sedan kunde jag lugnt köra vidare.
Ju närmare Ljusdal jag kom ju mindre snö på vägen var det som tur var och jag kom i tid till jobbet.

På jobbet har det varit lite mycket idag och jag fick jobba över en timme, ELLER jobba över och jobba över..... det heter ju flextid!

Ikväll så har vi haft främmande av farbror Modén och en kompis till honom, de hade varit i Ljusdal för att kolla på en bil och då passade de på att hälsa på oss, och det gjorde de rätt i tycker jag! 

Nu ska jag strax lägga söta örat på kudden, Natti Natti!

God morgon

Idag är det då redan den 3 Maj, jösses vad tiden går rysligt fort nu.
Jag vaknade redan strax efter 7 trots att jag har legat sömnlös stor del av natten, har nu läst morgontidningen och så har jag deklarerat via telefon, skönt att det nu är gjort!
Jag har också ägnat en stund med att stå och titta ut genom köksfönstret, det är så rofyllt att kolla på fåglarna ute, vi fyller på fröautomaterna varje dag, hampfröna är favoriten nu. Det är så otroligt mycket fåglar här och det kommer stora flockar med Bergfinkar som sitter på gräsmattan och "pickar" i sig utav de frön som fallit på marken.
Det är strålande sol och blåhimmel ute idag, härligt, synd bara att jag ska jobba, 13-22.
Igår blev det en inomhusdag och jag fick endel gjort bl.a dusch av gojor, tvätt, pappersarbete.


 
På kvällen for vi till Hammarsvall för att hälsa på Madeleine & Daniel, (kolla vad gulligt med träbokstäver som hon har ställt upp i sovrummet), det var ett tag sedan vi var där nu och herregud vad mycket hade hänt där med renoveringen. Det blir så fint, jag känner mig både stolt och imponerad över deras entusiasm och kunskaper. Och framförallt av deras planerade upplägg och tålamod, eftersom det kostar en hel del att renovera så tar de en bit i taget, allt eftersom vad ekonomin tillåter.
Köket går nu som tur är att använda men är inte helt klart, badrummet är inte heller klart och går ej att använda men de kan använda toa/dusch där nere. Det är väl de viktigaste rummen att få klara nu och så är ju hela vardagsrummet kvar. Jag knäppte lite kort i köket bl.a som jag lagt upp på bdb till beskådning.
Det ska bli så spännande att se efter att kaklingen är gjord och tapeterna kommit på plats, det är förresten Daniel som valt tapeten, en riktigt läcker tapet i 3 bruna nyanser. De ska sedan ha både vitt och limegrönt kakel till det, jag tror att det kommer att bli skitsnyggt.

Nog pratat om dem nu, för nu kurrar det i lilla magen så nu är det dags för frukost!

Ha en bra dag!






God förmiddag

Jösses vad det blåser ute, träden bugar sig ordentligt för vinden.
Då blir det inget trädgårdsarbete idag heller.......
Det finns i och för sig massor att göra inomhus, men det är inte lika roligt.
Vi ska i alla fall ta och duscha gojorna, Zamira ser ordentligt "rufsig" ut i fjäderskruden av ruggningen.

Ha en bra söndag och på återseende!

Att bli sviken

Vill bara skriva några ord om svek, orättvisa och att göra skillnad på folk.
Det är nog bland det värsta jag vet!
Igår blev en person i min närhet utsatt för det. Den personen blev sviken av människor som står henne nära, människor som hon älskar och som hon litar på.
Det finns ett ordspråk som lämpar sig riktigt bra för denna händelse, och det är: "Ju flera kockar, ju sämre soppa".
Det var nämligen en tredje person som på ett oschysst sätt la sig i och ändrade hela överenskommelsen för att det skulle gynna en person.
Sådant gör oerhört ont, känslan av att inte vara lika mycket värd, att helt plötsligt få känslan av att det handlar om favorisering.
Tyvärr är skadan redan skedd, såret har redan uppstått!
Så otroligt onödigt!

Nog om detta........
igår var det sista April och då tänds majkasorna, för att fira våren,  "bränna det gamla och ge plats åt det nya".
Nisse & Monika kom hem till oss, vi åt gott och drack gott, riktigt trevligt var det.
Vi åkte aldrig och tittade på någon majkasa för det regnade.
Jag passade på att få hjälp med att flytta in det gröna skåpet till köket, det har stått i vardagsrummet nu i flera månader. Det vart så ovant och rymligt inne i vardagsrummet nu, härligt!

Nu på morgonen har vi löst melodikrysset, denna gång fixade vi hela!
Det känns lite konstigt att det nu är första maj, redan liksom!
Vi har ingen aning om vad vi ska fylla denna dag med, vi ska väl i alla fall åka in på Ljusdal och lyssna på första maj talet ikväll i alla fall.

På återseende!

RSS 2.0