Sverige-byråkratilandet!

Ja nu har jag inte skrivit på en par dagar, men det har väl gått i sin gilla gång här. Igår jobbade jag och sen var jag ute i trädgården och dona och det var så skönt för nu har nog värmen skrämt iväg både flugor och mygg tror jag, för jag slapp fäktas med dem i alla fall. Jag sådde lite frön, lite väl sent kanske men jag hoppas att det går vägen. Jag sådde praktmalva, läkemalva, blåklint och ringkrage. På kvällen så kom Madeleine hem för att tvätta sin bil, och så blev det tee och mackor.
Idag har jag varit ledig från jobbet, så när jag klev upp så började jag med att ringa skatteverket för att efterlysa mina skattepengar som jag inte har fått. Alla andra fick dem före midsommar så jag tänkte att det är väl försenat så jag får väl dem under veckan då, men icke sa nicke!
I alla fall så säger människan på skatteverket att mina skattepengar kommer att betalas ut i DECEMBER!!!!
Hon förklarar vidare att jag har en näringsverksamhet......... jag hålla på att "gå i taket" så jag sträckte över luren till Lars som fick förklara att marken jag köpte förra året är feltaxerad och att jag redan har gjort en enskild deklaration för den och att vi då var i kontakt med skatteverket som skulle åtgärda detta. Men det spelade ingen roll, mina pengar kan inte betalas ut förrän i December och det finns inget vi kan göra åt det,  ändå handlar det bara om någon "typ-kod" som ska ändras, vilken jävla byråkrati!
Om jag ändå kunde få dem i September i alla fall, Madeleine och jag ska ju åka utomlands till hösten så man hade ju räknat med att få ett extra tillskott i kassan! Surt!

I alla fall så har det varit ett underbart väder även idag, så idag har jag varit ute hela dagen, ända till sena kvällen faktiskt.
Jag har nu satt ut planten och vattnat ordentligt, så nu är det bara att vänta på blommorna!
Pär, Lisa, Linda och Göte kom och hälsade på en sväng. Göte och Lisa har köpt en ny bil idag som de var ute och provkörde.
När jag precis var på väg att gå in i kväll så kom mamma och hälsade på, så det blev kaffe och kakor på altan.
Nu ropar Lars att "Numbers" börjar på Tv:n, så nu ska jag  förflytta mig till vardagsrummet och göra honom sällskap!
Ha de!


Nu har hösnuvan kommit....

Idag har jag varit ledig från jobbet,  jag har sovit så dåligt inatt, jag har vaknat flera gånger av nån anledning. Men mot morgonkvisten har jag sovit i alla fall för jag hörde inte när Lars klev upp och åkte till jobbet.
Madeleine ringde idag och frågade om vi kunde komma med pappersnäsdukar för hon är så förkyld. Hon har också ont åt bihålerna, men hon är i alla fall feberfri så då borde hon ju vara på bättringsvägen.  Det är ju otroligt att inte jag har blivit sjuk, jag har haft ont i halsen i omgångar i flera veckor men det har inte brutit ut, som tur är!
När vi ändå var i farten så var jag in på Studiefrämjandet och lämnade in deltagarlistor och sen for vi till Dollar.
På Dollar köpte vi flugsmällare, 4 stycken för 10 kronor! Nu jäklar lever flugorna farligt hemma hos oss!
Vi har så mycket flugor inne, och jag fattar inte varför? Finns det flug-år också?
Resten av eftermiddagen var jag ute i trädgården och "snörvlade" och nös! Jag har ju hösnuva och nu blommar gräset. Jag planterade blommor i krukor, rensade lite och grävde upp alla Liljor som har spridit sig dit där jag inte vill ha dem, som tur är så vill en arbetskamrat till mig ha dem så jag hoppas att jag kommer ihåg att ta med dem till jobbet i morgon. Vid sju-tiden gick jag in, trött, hungrig, svettig, snorig och väldigt less på alla småflugor som var på och runtomkring mig hela tiden samtidigt som man har en näsa som rinner! Man kan ju bli tokig för mindre!
Efter att vi ätit en sen middag så for vi till Jönssons och fick kaffe och bulle! 
Nu ska jag springa ner i tvättstugan och hänga tvätt och sen blir det kudden!



Är sommaren här nu?

Ja nu har midsommarhelgen avlöpt och jag har jobbat alla dagar!
Midsommaraftonen  firade Lars och jag på tu man hand och det var riktigt skönt, jag jobbade först till klockan 15 sen åkte vi förbi folkparken och hembygdsgården en sväng innan vi for hem, väl hemma så hann jag ta en tupplur på kökssoffan också. Mot kvällen så grillade vi och konstigt nog så var det som om tiden stod stilla, annars så säger det ju bara "tjopp" så är kvällen slut men den här kvällen kändes jättelång, det var sååå skönt!
Mamma jobbade kvällen  så vi for hem till dom och drack kaffe när hon kommit hem från jobbet.

Idag började jag jobba klockan 7, och Lars väckte mig flera gånger och ville att jag skulle kliva upp. Jag blev lite irriterad och tyckte att det var ett väldans tjat på han så till slut klev jag upp. Vid frukostbordet så kommer han med en jättefin blomma och säger Grattis!
Jag fattade ingenting, jag fyller ju inte år idag!
Då säger han - vet du inte vad det är för dag idag? Idag för 12 år sedan så förlovade vi oss!
Men herregud! Hur kunde jag glömma det, för tolv år sedan så var det midsommardagen idag när vi förlovade vi oss!
Jag blev i alla fall klarvaken och väldigt pigg och väldigt glad!
Solen sken när jag for till jobbet och det har var soligt och fint och varmt hela dagen, så nu hoppas jag att sommaren har kommit för att stanna!

Hemmadag

I morse vaknade jag klockan 5! Jag trodde inte det  var sant när jag tittade på klockan och dessutom var jag hur pigg som helst, då upptäckte jag en envis fluga som satte sig både på mig och Lars hela tiden, kanske det var den som hade väckt mig? Och slå ihjäl den lyckades jag inte med, nä då ska man va jäkligt snabb om man ska vara snabbare än en fluga! Där låg jag och kunde inte somna om med en högst irriterande fluga och en sovande Lars som sällskap, Ljusdals Posten hade inte heller kommit.
05.20 hörde jag hur tidningen kom, jippi, på med morgonrocken och skorna och ut och hämta tidningen och ner i sängen igen. När jag läst tidningen klart och löst dagens sudoku så lyckades jag somna om igen i alla fall.

Idag har jag varit hemmavid hela dagen, Irené hade bjudit oss till hantverkargården på midsommarfestligheter idag men Lars åkte dit ensam. Jag ville vara hemma och dona och jag är så glad för det, för jag fick en hel del gjort och nu sitter köksgardinen på plats också!

Nu ska jag gå och sätta mig och slö-glo på tv:n ett tag, Hej På Er!




Blogg-strul

Fy! Så som jag kämpade med bloggen igår, det vart ju sena natten innan jag kom i säng! Det bara strulade när jag skulle lägga in korten, när jag väl var klar så hade tydligen mitt inlägg hamnat i utkastet istället för i min blogg! Så idag skulle jag försöka fixa det där med Madeleines hjälp (vad skulle jag göra utan min lilla data-tekniker), då upptäckte jag att halva inlägget var borta! Jag trodde jag skulle bli galen och övervägde starkt om jag skulle fortsätta att ha en blogg eller inte! I alla fall så fick jag rekonstruera om slutet i mitt inlägg - och sedär det hamnade i bloggen till slut....men då vart det ju för fasiken fel datum....morr!
Madeleine förklarade att det är inget att göra åt, men perfektionist som jag är så störde det mig. Men då kunde jag gå in och ändra i rubriken och sätta rätta datumet där!  Frid och fröjd i himmelens höjd!
Mot kvällen ringde Madeleine och var lite osäker på om hon vågade använda sin bil eftersom avgasröret satt löst. Vi skulle ändå in på Ljusdal och handla så vi åkte och hämta upp henne och så satte Lars fast röret provisoriskt åt henne. Sedan åkte vi hem och lagade middag och då kom mamma och hälsade på och hon hade med sig en jättefin blombukett till mig! Va snällt! Jag har också tvättat och städat hallen ikväll. Usch jag får lite småpanik, jag är ledig bara en dag till och sen börjar jag jobba på midsommarafton. Jag får sätta lite fart i morgon så att jag får lite mera gjort här hemma. Jag tog ju ner den ena köksgardinen också p.g.a att fågelungarna hela tiden satte sig där, jag har tvättat upp den men jag har fortfarande inte satt tillbaka den! Jag får fixa det i morgon.
Ja ja, städat eller ostädat - det blir nog midsommar ändå!

Utflykt Till Glada Hudik 16/6 -09

Idag har jag, Madeleine och mamma varit i Hudiksvall. Det var mamma som skulle till tandläkaren och vi följde med, hon skulle vara där 8.45 så det blev till att kliva upp tidigt !
Sen hann vi med att både fika, springa i affärer, äta och fortsätta att springa i affärer!
Och jag har faktiskt gjort lite fynd idag.
Dagen har gått i "galenskapens tecken" med mycket tok och skratt!



Här är vi på "Kjelles" och där tappade vi bort mamma. Men Madeleine och jag hittade en Kaffe/chokladautomat som kunderna fick ta utav. Så vi tänkte att då sätter vi oss och fikar så dyker hon väl upp så småningom. Men när jag skulle göra i ordning choklad till oss så var jag för snabb,  när jag stoppa dit handen och skulle ta muggen så fick jag kokhet choklad över fulla handen, blixtsnabbt ryckte jag bort handen fortfarande hållandes om den halvfyllda muggen, jag skakade och viftade med handen för det gjorde ju så förbaskat ont! Men tydligen såg det väldigt roligt ut för Madeleine tjöt av skratt och mellan "skratt-flämtningarna" så sa hon gång på gång hur trög och dum jag var som stoppade dit handen innan det var klart!
Ja, ja till slut så hittade vi igen mamma, vi berättade att vi hade tagit choklad som man blev bjuden på.
- Choklad! utbrast mamma.
-Ja, sa vi, det finns även kaffe.
Det ville mamma också ha så vi följde med henne dit. Jag gav henne kaffet och då sa hon  - och vart är chokladen då?
ha ha hon trodde att vi hade fått en chokladbit till kaffet. Något besviken började hon att dricka av kaffet och då får hon syn på skylten "Vi bjuder på kaffe och kaka" , hon höjer pekfingret mot skylten och utbrister  - och vart är kakorna då?
Det fanns inga kakor för de var slut, och det är svårt att återberätta men det vart så komiskt och vi bara satt och skrattade.
Jag skulle föreviga stunden med ett foto men då tar mamma min stora blomkruka och sätter över huvudet!

När vi for hem stannade vi till i Delsbo och fikade igen!
När jag äntligen var hemma så blev det en sen middag med Lars, och sen kom grannen Olle hit en sväng med nå papper som skulle skickas in för vägföreningens räkning.
Resten av kvällen så ägnade jag mig åt Casper & Zamira och donade lite i deras bur. Och så gjorde Lars och jag en gunga till Casper & Zamira av en galge, klossar och en gren! Skitbra vart det!

  

Alla gungor är ju gjorda av plast, och de biter de ju sönder. Vi har letat och letat efter en gunga för två av trä, men vi har inte hittat någon lämplig. Så då får man tillverka en själv. Vi satte klossarna så att de kan se varandra men de kommer inte åt att bita varandra i huvudet, det gjorde ju Zamira på den gamla gungan-hon fick huvudet över kanten och ryckte i Caspers tofs, men nu är det slut med det!

Men nu får det bli Natti Natti, gud vad jag har fått hållt på innan jag fattade hur man lägger in bilder på bloggen men till slut så lyckades jag!

Strömavbrott och en skvallertidning

I morse vaknade jag av att det blåste som sjutton ute, det bara ven i rutorna!
Så idag har jag "glidit" runt i morgonrocken hela förmiddagen, jag har ju semester, jag börjar jobba på midsommarafton igen.
Det hann bli mitt på dagen innan jag hoppade in i duschen, efter det hade jag tänkt sätta lite fart och tvätta, dammsuga och torka golv.....MEN.......jag hann precis duscha färdigt så gick strömmen igen! Och det var då väl en jädra tur att jag hann duscha klart, eftersom vi har eget vatten så fungerar ju inte pumpen heller vid strömavbrott.
Lagom irriterad ringde jag till Lars på jobbet och gnällde hur eländigt det var, så han fick kontakta elverket igen!
Jaha, här satt jag nu utan vatten och el och min stora ambition om städ och tvätt var som bortblåst!
Då hittade jag en skvallertidning som Ulrika hade lämnat kvar, så då satte jag mig och bläddrade i den:
och, ha ha, då får jag syn på en bild av Chris Pine (han är med i nya Star Trek-filmen) där han sitter och läser en tidning och petar sig i näsan!  Nämen vad spännande, det är väl precis vad svenska folket vill se!  ha ha
Jag bläddrar vidare och kan läsa att Paris Hiltons lilla chihuahua "Tinkerbell" går på skönhetsbehandling varje vecka där den även får pedikyr!
Tinkerbell behöver inte heller dricka vanligt kranvatten utan den får dricka "Bling H20 Springwater" som kostar 600 kronor flaskan!
Paris Hilton har dessutom supit bort sin mobiltelefon - för andra gången!
Och Denise Richards franska bulldog "Hank" sover på en egen Tempur-madrass! Han badar också i en alldeles egen pool ute på tomten!
Ja, efter en timmes bläddrande i den här tidningen så kände jag mig alldeles matt och en aningen splittrad av de olika reaktioner och tankar som väcktes hos mig, den här tidningen var både underhållande och väldigt irriterande på samma gång! 
Jag har kommit fram till att jag klarar mig utan sådana här tidningar, den var ju fylld med enbart massa trams vill jag påstå och massor av onödigt vetande, och vad är egentligen sant!?

Välkommen till min nya blogg!

Ja nu har min dotter Madeleine hjälpt mig att fixa en blogg, det är också hon som har designat den!
Den blev verkligen snygg tycker jag, jag är helnöjd!
Tanken är väl den att jag ska kunna skriva litegrann när andan faller på.
Ja, jag börjar väl med detsamma då!  Idag har jag varit lite halvslö för igår var vi på Nisses och Kjells 50-årsfest  så vi kom hem i morse. Jag masade mig upp ur sängen vid 10-tiden - utan huvudvärk och faktiskt relativt pigg!
Ulrika hade varit vaken sen 7.30, snacka om morgonpigg!  Mitt på dan så for Tubbe och Ulrika hem till Dalarna igen.
Madeleine ringde och frågade om vi skulle in på köpingen och handla nå idag för i så fall ville hon hänga med. Så då for vi och hämta henne och åkte och handlade. Sen for vi hem och åt middag.
Resten av kvällen har gått i slöhetens tecken - men va gör det!

RSS 2.0