Oskars

Min förmiddag var inte den bästa idag, mycket tråkigheter och många frågetecken.
Jag tänker inte gå in på några detaljer här men det gör mig ont när någon sträcker ut sin hand i försök om att allt gammalt skall läggas bakom och i hopp om att kunna gå vidare, men tyvärr fanns ingen vilja att ta emot den utsträckta handen.........
Ett enda litet gensvar så hade allt varit bra eller åtminstone bättre.
Ack ja,  min förmiddag gick åt till att trösta och tänka, man blir liksom förbluffad över hur människan är funtad, varför väljer man att "kriga" istället för att sluta fred?
Det tåls att fundera på!

Nåväl, jag har i alla fall haft en toppenkväll på jobbet, vi åt surströmming!
 
Oscars surströmmingfiléer!



Och det var såååååå supergott!
Det var första suringen för mig i år och då är det ju extra gott.

Lars sitter nu och tittar på "Five days" på Tv:n, han har inte varit så pigg när han kom hem från jobbet.
När jag ringde hem så låg han för han var så spysjuk och så hade han ont i huvudet, jag var livrädd att han hade fått magsjuka och magsjukebakterier är ju det sista jag vill komma i närheten av nu när jag och Madeleine snart ska åka till Turkiet!
Men antagligen var det migrän för nu är han piggare, skönt det!
Madeleine är dunderförkyld och dålig i sin astma så jag hoppas hon blir piggare tills vi ska åka, själv har jag ont i halsen på morgnarna och djävulskt ont i nacken........... jag vill INTE bli sjuk!
På min sommarsemester var jag både förkyld och hade hösnuva så det räckte och blev över så jag hoppas innerligt att jag inte ska ha sådan otur att jag ska vara förkyld när vi är i Turkiet.
Jag hörde dessutom av min arbetskamrat vars dotter är i Alanya just nu att det är mellan 43 och 47 grader i skuggan! Då vill man inte vara förkyld!

Nä nu ska jag kurera halsen min med honungsvatten!

Ha en fortsatt trevlig helg och på återseende!

Ny look!

Nu har jag avverkat tre arbetsdagar och idag är jag ledig, skönt!
Den här veckan har jag fixat sådana där saker som ska fixas inför Turkietresan, jag har bland annat äntligen hittat igen mitt resebevis från Folksam som jag ska ha med mig ifall något skulle hända, jag ska även dra kopior på det så att jag har dem på två olika ställen i packningen (läste ett tips om att det är bra att göra så) och så ska jag ha en kopia här hemma också så att de är lätttillgänglig för Lars ocså.....ifall att.
Jag har också ringt till Försäkringskassan om det Europeiska reseförsäkringskortet, trots att jag redan visste att Turkiet inte är medlem i EU, men kontrollmänniska som jag är så vill jag ju kolla upp, och jag fick det svar jag redan visste: det finns inget avtal med Turkiet då de inte är medlem i EU, nåja jag har kollat i alla fall!

Idag har jag äntligen varit iväg och klippt mig, gjort slingor, noppat och färgat ögonbrynen!
Jag hade lite svårt för att bestämma mig för vart jag skulle beställa en tid men det blev hos Hårxtra.
Jag har varit i valet och kvalet om jag skulle ha kvar tiden eller inte, jag har nämligen haft funderingar på om jag helt enkelt skulle klippa mig i Turkiet istället, som en kul grej.
Jag pratade med min kära storasyster häromdagen om mina funderingar:
"Tror du att jag törs det? Klippa mig i Turkiet?" sa jag med ängslig röst.
- Ja, varför inte, sa hon, det kan ju knappast bli värre! Vräker mitt hygglo till storasyster ur sig!  ha ha

Nåväl nu är jag klippt i alla fall!
Och som vanligt så vaknade jag för sent så jag fick stressa halvt ihjäl mig för att komma i tid, varför ska det vara så svårt att kliva upp i tid??????

När jag kom dit så blev jag bjuden att ta kaffe medans jag väntade, det var en sådan där automat med flera val på, jag valde Cafe au lait, jag satte mig med kaffemuggen i handen, gud vad gott det ska bli med kaffe tänkte jag och tog en klunk, och herregud vad det smakade elakt!
Pinsamt, vad gör man en sådan där gång, ska man smyga tillbaka muggen på bordet lite diskret eller ska man dricka upp med god min?
Som tur var så kom min frisörska och sa att det var min tur så med stor lättnad skyndade jag mig att ställa ifrån mig muggen, livrädd att hon skulle säga: "du kan ta med dig ditt kaffe om du vill", men det sa hon inte. ha ha

I alla fall så var det en urgullig hårfrisörka och hon gav mig ett förslag på hur hon tyckte att jag skulle klippa mig, så jag sa att hon fick göra som hon ville, spännande!
Min mage kurrade rejält eftersom jag inte hade hunnit ätit frukost och det tar ju tid när man både ska klippa och slinga. Vad hemskt det är att vara sådär hungrig.
Då kom jag att tänka på de där stackars gruvarbetarna i Chile som har varit instängda i den rasade gruvan sedan i början av augusti. Jag läste om dem igår och de hade endast fått i sig en varsin mun-tugga tonfisk, en halv kopp mjölk och ett kex varannan dag! Och det kommer att ta upp till 4 månader att få ut dem därifrån! Fy vad hemskt!
Då tänkte jag att vad lycklig jag är som kan åka hem och äta sedan när jag är klar hos frissan!

 När jag satt med slingorna i värme-apparaten så blev jag bjuden på kaffe, den här gången bad jag om att få Cappuccini och det smakade riktigt gott, jag fick även två kolakakor till kaffet som jag formligen kastade i mig!

I alla fall så har jag en helt ny frisyr nu, jag har en kortare snedklippt snedlugg och så är resten av håret kortklippt och spret-ruffsigt, friörskan tyckte att jag hade en "busig" look och det kan ju passa mig bra det som är lite busig!
Ska bli kul att se Lars reaktion när han kommer hem, jag får iaktta honom och se om jag kan utläsa vad han tycker, om jag blev "HOT" eller bara "gullig" eller om jag rent av får hämta spyhinken till han, ha ha.
Nu gäller det att jag kan fixa till håret själv också, jag tycker att det är så svårt, man får det aldrig lika som frisörskan har gjort det och ändå ser det så lätt ut! Hon rekommenderade mig att köpa en tub med vax för att jag lättare ska få till frisyren så jag köpte en sådan.

Nä, nu ska jag ta och starta en maskin med tvätt, det är så drygt att tvätta nu för det torkar ju så dåligt.
Men imorse så var det lite värme på elementen i alla fall så det måste ha varit lite kyligt ute inatt då.

Herregud vad jag babblar, nu sätter jag punkt!  Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Raggarbil, öl och rock´n´roll

Nu har vi kommit hem från en händelserik helg i Sundsvall.
Vi blev uppbjuden av Majsan & Wille som hade biljetter till dragracingen i Sättna, och det tackar man väl inte nej till!
Svenne var också med så Lars körde hans bil hela kvällen och natten, när vi åkte ut till dragracingen så sprättade vi första ölen, gött som fasiken!
Vi hann se några race men sedan började det att regna, typiskt, då fick de avbryta tävlingarna.
Vi packade ihop våra stolar och begav oss till Emill Erikssons buss och enorma förtält.
Emil är en kille som kör dragracing och blir sponsrad bl.a av Wille, där blev vi bjuden både på kaffe och hamburgare :)

Efter en par timmar gick vi upp och satte oss vid banan igen, det hade slutat att regna och nu hålla de på och torka banan, jösses vad dryyyygt! De gick och torkade för hand med en gasolbrännare, samt att en bil och en traktor for fram och tillbaka........... och fram och tillbaka.........fleeeera gånger för att få banan i rätt skick!
Där satt vi och väntade ........ och väntade.......
för att till slut höra att de tagit ett beslut på att inga fler race skulle köras, banan var för blöt.

Jahopp, vi packade ihop våra grejer igen och begav oss mot bilen, men trots det dåliga vädret så hade vi haft en väldans trevlig samvaro i alla fall!

Resten av kvällen och natten så blev det raggarbil, öl och rock´n´roll, härligt, då känner man puls!!
Efter en helkul natt så campade Lars & jag i Welins husvagn ute på Nacksta parkering, ha ha ytterligare en ny och rolig upplevelse!

Idag var det strålande solsken och vi begav oss till Selångers marknad efter det åkte vi hem till Majsan & Wille igen där Majsan gjorde en underbar kycklingrätt med ris!

När vi kom hem så var vi efterlängtad av våra gojor, Madeleine ringde idag då hon var hemma hos oss för att ge dem mat och vatten och då berättade hon att de knappt ätit något så hon behövde bara byta vattnet.
Stackrarna, de är så präglade av oss och det blir ovant för dem när vi inte är hemma, speciellt Casper & Zamira, de vill ha sällskap när de ska äta.
Nu har de fått varit ute med oss och de har ätit så nu är allt som vanligt igen.

Nu har jag inget mer att skriva så nu blir det God Natt!



Epaxal

Äntligen torsdag!
Jag har nu jobbat 6 dagar i sträck och nu ska jag vara ledig i tre härliga dagar och det ska bli sååå skönt!
Jag har i stort sett inte gjort något speciellt alls denna vecka mer än jobbat känns det som.
I tisdags var jag iväg och fixade biljetter åt Madeleine till föreställningen med Småstadsliv "Bland vargar & städkärringar", jag åkte iväg och köpte dem innan jag började jobba klockan 13 och jag var stressad för jag var lite sen. Ett tag tänkte jag att jag skulle åka och köpa dem dagen efter istället men som tur var så stressade jag iväg och det visade sig att det var rusning efter biljetterna! Om jag hade kommit dagen efter så skulle de med all säkerhet ha varit slut och då skulle jag nog inte ha blivit så populär hos Madeleine!
Nåväl, biljetterna ligger i säker förvaring här hemma :)

Igår ringde Gunilla och undrade om vi inte skulle ta och åka på drive in bingo, sagt och gjort, jag for och hämtade Gunilla och hon hade gjort i ordning en kaffekorg till oss båda.
Det var hur länge sedan sist jag var på bil-bingo, ja bingo överhuvudtaget. Redan som barn följde jag med mormor & morfar på bingo och även min farmor älskade bingo så jag följde med henne också.
När Madeleine var liten så brukade hon följa med mig och farmor på bil-bingo i Hybo, det tyckte hon var kul och så brukade hon leka där utanför, det fanns alltid andra barn som också var där.
Ja ack ja, det var då det, minnena kom tillbaka till den tiden igår och det kändes så bra och konstigt på samma gång.

I alla fall så var det väldigt spännande för det var en byggpott på 36.000 kr, jag liksom föreställde mig själv att jag skulle vinna, men pyttsan, inte en enda bingorad fick jag och inte Gunilla heller!
Det var ingen som tog byggpotten heller så nu blir den 2000 kr högre till nästa gång.
Men trots att vi blev utan vinst så var det en jättetrevlig kväll, det är liksom lite speciellt att sitta där i bilen insnurrad i en filt med en kaffekopp i handen, riktigt mysigt!

Idag efter jobbet så styrde jag kosan till Järvsö hälsocentral för att få Epaxal, ett vaccin mot Hepatit A.
Ett stick i överarmen och så var det klart, men lite ont gjorde det faktiskt.
500 spänn kostade den där förbaskade sprutan, det tyckte jag var dyrt och inom ett år ska jag ta spruta nummer två och då blir det 500 kronor till,  men i och för sig efter spruta nummer två så har jag ett skydd på ca 25 år och det är ju bra.

Nu ska jag ta och plocka ur diskmaskinen och se om det finns något mer nyttigt och välbehövligt att göra innan jag njuter av min tredagars-ledighet.

Ha det så gott och på återseende!

Trubbel med skoj

Ja, i torsdags så skulle ju Majsan, Wille och Sickan komma till oss för vi skulle gå på "Kul på Järnvägs"..........
Det började med att Sickan fick magsjuka så hon kunde inte följa med.
Lars och jag jobbade som vanligt på torsdagen och sedan for vi hem för att förbereda oss inför kvällen, bordet var beställt till klockan 19, Lars slog en signal till Wille...... allt var lugnt, han skulle bara stänga firman och sedan skulle han hem en sväng och sedan skulle de rulla mot Ljusdal.

Senare ringde Majsan och berättade att de stog i Delsbo för bilen krånglade....... vi skyllde på Sickan att det var hennes fel! ha ha, för om inte hon hade fått magsjuka så skulle Majsan & Wille ha åkt med henne i hennes bil, så alltså var det ju Sickans fel!
Lars och jag hoppade in i bilen för att åka och hämta dem och så fick vi ringa till Järnvägs och ändra tiden på vårt bord till klockan 20.

Majsan & Wille hade kört en bit till men stannade vid en busshållsplats och väntade på oss, turligt nog hade de stannat inte långt ifrån infarten till Madeleine & Daniel, så vi åkte och ställde bilen hos dem.
Sedan for vi alla fyra till Järnvägs i våran bil.

Hade vi kommit den rätta tiden till Järnvägs så hade vi sluppit betala inträde, typiskt nu kostade det 100 kronor per skalle, även det var Sickans fel! ha ha

Hur som helst så hade vi en supertrevlig kväll med god mat och god dryck till bra underhållning!
Det var Erik Brodén som uppträdde med bl.a Per Engman och den hemlige gästen var våran lokalkändis Charlie Granberg och så uppträdde Stockholmsbandet Jump4joy.
Min kusin Pär var också där så han satte sig med oss, det var kul för det är tyvärr inte så ofta man träffs trots att vi bor i Ljusdal båda två. Vi pratade om att vi borde ha en kusinträff, få se om vi kan fortsätta "dra i den tråden" så att det blir av till nästa sommar, det vore ju skitkul!

Klockan blev mycket innan vi kom i säng, precis så som det ska vá!
Men stackars Lars skulle upp och jobba dagen efter medans vi fick sovmorgon :)
Det var meningen att Majsan & Wille skulle vara tillbaka till kl.14 i Sundsvall på fredagen för Willes mamma skulle klippa håret, men de kunde ju inte ta sig hem med en trasig bil så Willes mamma fick avbeställa hårklippningen, Och vems fel var det? jo Sickans! ha ha

Men det fina i den här kråksången är ju faktiskt att tack vare Sickan så fick vi en riktigt trevlig fredag tillsammans!
Medans Lars jobbade så for vi till Järvzoo och tittade på alla djuren, nästan alla djuren...... för vi såg inte igelkotten och inte myskoxarna.

På kvällen så åkte vi hem Till Madeleine & Daniel och tog Majsan & Willes bil på vagn och så skjutsade vi hem dem till Sundsvall.
Lars och jag var hemma klockan 3 inatt igen! ha ha, snacka om intensiva men otroligt roliga dagar!

Imorse väckte Lars mig före innan melodikrysset började, hugaligen, jag var mer död än levande kändes det som!
Sedan har jag jobbat från 13 till 21 ikväll. Jag har nog världens underbaraste jobb, vi gjorde en utflykt till Gröntjärn där vi grillade korv och drack kaffe, helt underbart! Det är så rofyllt och fint där ute.

Nä, nu ska jag ta och skutta ner i tvättstugan och hänga tvätt så kanske den är torr i övermorgon, ja fy sjutton, det är en sådan hög luftfuktighet nu så det tar sådan tid för tvätten att torka!

Ha en fortsatt trevlig helg!


Måndag

Så var det då måndag igen!
Idag har jag jobbat till kl.15, efter jobbet så har jag inte gjort ett vettigt handtag här hemma, bara slappat och suttit en hel del vid datorn.
Igår var vi i alla fall till Hammarsvall för att gratulera Daniel som har fyllt år. Vi åt så goda hemmagjorda tårtor, det var både smörgåstårta och frukttårta, riktigt smaskigt!
Och så fick vi ju se Madeleines nya frisyr, hon har klippt av en bra bit på längden, riktigt snyggt var det.
Som vanligt så "råkade" jag ju ha kameran med mig, ha ha, så här kommer ett kort på Madeleine & Daniel:




Och ett till på Madeleines nya frisyr:



I alla fall, sist då Madeleine och jag var i Sundsvall och handlade så kollade vi på skor, jag hittade två par skor men dum som jag var så köpte jag bara det ena paret. Jag var lite tveksam eftersom det var klack på det andra paret och jag är inte van att gå i skor med klack. Men klacken var inte alls hög så naturligtvis ångrade jag ju mig när jag kom hem att jag inte hade köpt dem, det var dessutom rea.
När Madeleine & Daniel åkte till Sundsvall nästa gång så gick de in och köpte skorna till mig!
Här kommer en bild på mina nya sköna skor, för de är faktiskt jättebekväma att gå i, trots att det är klack!



Nu har jag både kläder och skor när vi ska åka till Turkiet, det känns jätteskönt. Det enda kruxet är att jag skulle ha hunnit med att gå ner i vikt också, jag ska försöka tappa några kilon innan vi åker i alla fall.

Nåväl, från det ena till det andra........, på torsdag kommer Wille & Majsan och hälsar på oss, det ska bli skoj.
Så skoj..... att jag för säkerhets skull har tagit ledigt på fredag! ha ha

Nu ska jag ta en kvällsmacka, ha det så gott!


Gnägg!

Oj oj oj, vilken lång, intensiv och händelserik vecka!
Jörgen & Maria har varit hos oss sedan i tisdags tills igårkväll och vi har haft så kul!
Fast Lars och jag har jobbat så har vi ändå hunnit med att göra en hel del med Jörgen & Maria.
Vi har bland annat varit till Lill-Babs Caffär, varit till bollnäs och ätit på Akropolis, kollat på flera loppisar, kollat på husvagnar, varit till Torön, fikat på Condis i Järvsö, planterat tall m.m.

Ja veckan har löpt på, igår klev vi upp tidigt och begav oss till Rättvik. Vi hade kanonväder med sol och värme, det var nästan för varmt ett tag. Jag köpte inte en enda pryl på marknaden, jag tror inte det har hänt förr att jag har gått tomhänt från den marknaden. Jäkligt ont i fötterna fick jag i alla fall av allt promenerande!

När vi åkte hem så for vi över Orsa så att vi kunde göra ett fikastopp hos Marie & Mange.
Efter det så skulle vi köra raka vägen hem för Lars & jag skulle vidare på fest på Vallen hos Annki & Anders och Jörgen & Maria skulle åka hem till Sundsvall igen.
Men när vi kom till Ygsbo så korsade något vår väg.........


En häst var lös på vägen!
Vi fick stanna och knacka på i huset intill hästhagen, men ingen var hemma.
Vilken tur att vi var fyra stycken för vi fick ställa oss från varsitt håll på vägen och stoppa bilarna som kom för att varna om den lösa hästen.
Det otäcka var att hästen var så otroligt nyfiken och intresserad av bilarna så att den följde efter! Hugaligen!
Efter flera telefonsamtal så lyckades ägaren bli underrättad och kom så småningom hem.
Före det så lyckades Lars få tag i hästens grimma och kunde leda den, hästen följde motvilligt med och lyckades till slut dra sig lös igen, suck vilket äventyr!

På nästa bild ser man hur Lars verkligen får ta i och dra för att få hästen att gå samtidigt som han pratar telefon för att försöka få tag i ägaren.


Ja till slut kunde vi fortsätta vår färd hemåt och nu var vi drygt en timme försenad!

När vi kom hem till Annki & Anders så var det redan fullt ös där, mycket folk och ett  levande rockband!
Riktigt trevligt att få träffa de man inte har träffat på länge.
Vi kom i säng klockan 4 imorse, men jag vaknade redan vid 9 och kände mig pigg?! Jag lyckades somna om igen och nästa gång jag vaknade var klockan 11 och då hade jag huvudvärk och kände mig INTE pigg!

Efter middagen ska vi åka till Hammarsvall för att gratulera mågen Daniel som har fyllt år.

Ha en fortsatt trevlig söndag och på återseende!

Augusti redan?

Tjo!
Jahopp då har det nästan gått en vecka igen sedan jag skrev här i bloggen!
Vad har hänt då? Förra veckan så jobbade jag 6 dagar av 7 plus att jag har jobbat idag också, så egentligen blev det 7 arbetsdagar av 8, urk!
I torsdags fyllde i alla fall Lars år så då åt vi både smörgåstårta och prinsesstårta och en del kakor och bullar blev det också. Ja man läre ju smaska i sig så man inte magnar ur! ha ha
Här kommer ett kort på födelsedagsbarnet.........



På lördagen kom Svenne hem till oss.
Jag jobbade dag och efter jobbet så kom Lars och Svenne och hämtade mig i Svennes fina Chevrolet av årsmodell 1956.
Det är sååå härligt att åka i dessa åk, jag satt där i baksätet och bara njöt!
Här kommer en bild på den också........



På kvällen åkte vi till Bollnäs på Cruising.
Det regnade i Ljusdal när vi for men det var uppehåll där i Bollnäs, inte en regndroppe på hela kvällen!
Det var otroligt mycket folk och många fina bilar.

På lördagen så stack Lars och Svenne till Rättvik, själv så jobbade jag kvällen.
Jag kom hem strax före 22 och inte långt efter det så kom Lars och Svenne hem.
Vi kvällsfikade och sedan blev det sängen.

Imorse klev Lars och Svenne upp först men jag var så otroligt trött så jag ta-mig-sjutton vinglade när jag klev upp ur sängen! Usch, jag är då absolut ingen morgonmänniska!
Jag lyckades i alla fall bli klar i tid så Lars och jag kunde fara iväg på jobbet och Svenne begav sig hem till Sundsvall igen.

Nu är jag ledig imorgon, gud vad skönt, då ska jag sova, minst till klockan 9!
Imorgon kommer Jörgen & Maria hem till oss och de ska sova över, det ska bli kul att få träffa dem för nu var det ett tag sedan.

Det har ju hunnit bli ny månad också, nu är det augusti, den andra augusti till och med! Jag känner mig lite överrumplad över det, jag är medveten om att jag har hunnit med att jobba två veckor efter semestern men ändå känns det som om det inte har gått så lång tid, märkligt!

Imorgon ska jag försöka få en tid hos någon hårfrissa för att klippa och slinga håret, det blev en miss från min sida, för min frissörska har ju naturligtvis också som alla andra människor också semester och sedan var det fullbokat!
Så just den här gången måste jag beställa tid hos någon annan. Jag har ingen aning om vem jag kan tänka mig att klippa mig hos, jag får sätta mig och kolla i katalogen imorgon. Om någon har tips om någon så är jag tacksam för förslag!

Nä nu har jag inge mer att skriva, ha det så bra och på återseende!

RSS 2.0