Tv-stjärna!

I natt eller rättare sagt mot morgonsidan blev jag varse om att jag hade rört om bland mina muskler av att jag dansade igår.
Jag vaknade nämligen av världens sendrag i vänster knäveck, aj aj aj vad ont det gjorde!
Jag vet ju att man ska försöka stödja sig på benet för att få sendraget att släppa, men det var lättare sagt än gjort. Innan jag kom ur sängen så hade jag nog redan väckt halva Skogsta, vilken djävulsk smärta!
Usch, jag måste bli bättre på att stretcha efter att jag har dansat.

I dag har jag varit på Folkets Hus i Hudiksvall hela dagen, for kl 7.15 och kom hem 17.30.
Vi var några stycken som genom jobbet fick gå och lyssna på chefsjuristen Ulf H Fröberg.
En hel temadag som handlade om det juridiska systemet, rättssäkerhet och den lagstiftning som styr våra verksamheter och Landstingets och kommuners ansvar för psykiatrin,
puh..... tung materia, och tråkigt tänker ni säkert!?
Ja det är en väldigt tung materia och superviktig men det var absolut inte tråkigt. Han var så otroligt duktig på att föreläsa samtidigt som han var en riktigt rolig prick! Det var lätt att lyssna på honom och tiden bara rann iväg.
Efter det här så skulle jag faktiskt vilja dyka lite djupare ner i denna djungel av lagar, för nu var det mest ett "skrap på ytan" av allt så att säga.

När vi satt där så kom Gävle-Dala och filmade, Folkets Hus har ju gått i konkurs så det här var den sista föreläsningen, och den var vi med på! 
Eftersom vi satt längst fram så syntes vi på Regionala nyheterna ikväll, två snabba skymtningar såg jag av mig själv!

En uppdatering av köket också - Ingen har varit här i dag heller :(     


Ha en fortsatt trevlig onsdagkväll!


Lång dag!

Idag har det verkligen varit en lång dag.
Grejerna till bilen hade äntligen kommit från Tyskland så bilen skulle lämnas in i Hudiksvall idag.
Nu var det ju så bra att Lars skulle jobba i Hudik precis idag, MEN....... han börjar ju jobbet kl.7 och bilen skulle lämnas in före det.
Hmmm, så då fick jag snällt kliva upp vid 5-tiden för att samåka med Lars in på Ljusdal och kl.6 satt jag på jobbet som ett annat glåm-ögt Ufo! Usch, jag fungerar helt enkelt inte så där tidigt på morgonen!
 
I alla fall så blev jag helt imponerad, de fixade bilen under dagen så att Lars kunde ta den med sig hem igen efter jobbet! Det var snabbt jobbat!
Och jag säger då bara det..... Tack Gode Gud för motorförsäkringen!
Apropå imponerad och hur snabbt endel kan utföra arbete......... så har ingen varit och jobbat i vårt kök i dag heller.
Sådärja, nu byter jag snabbt samtalsämne innan mitt blodtryck stiger.

Ikväll har jag varit och dansat LineDance, jag hoppade över förra gången eftersom jag inte var något pigg så nu var det roligt att få dansa igen, men jag fick sätta mig och vila flera gånger för hjärtat tickade på och jag blev väldigt andfådd.
 
Nu har jag inget mer att skriva så nu tar jag och avslutar, hej med er!








Dåligt humör!

Usch, jag känner mig så jävla arg!
Förra veckan i onsdags var det meningen att alla kvarstående punkter i köket skulle åtgärdas men det blev inställt på grund av sjukdom. Det är fullt förståeligt och dessutom var jag själv sjuk så det var skönt att slippa ha någon här hemma.
"Byggherren" var i kontakt med Lars då och han sa att det skulle bli till veckan.
Jaha? Idag eller i morgon eller.............
Men jag och Lars tog för givet att det måste ju bli idag så jag klev upp tidigt trots att jag hade kunnat haft sovmorgon. Jag gjorde mig klar, käkade frukost, väntade..... så som jag har gjort så många gånger förut, men ingen hantverkare kom!
Jag tycker att det är så förbannat nonchalant, jag har varit i den här väntande sitsen så otroligt många gånger under den här "köks-resan" men jag blir lika besviken och förbannad varje gång!
Slutbesiktningen är satt den 16 Juni p.g.a att det ska fixas och målas utomhus också men vi kom överens om att det som är inomhus ska bli klart fortast möjligt.
Men vi har ju ganska mycket erfarenhet nu om vad en överenskommelse är värd, så jag är skeptisk, det är ju långt till 16 juni....... kanske det blir åtgärdat veckan före!

I alla fall så var jag egentligen ledig idag men vi hade handledning på jobbet idag kl.12.
Det var verkligen en givande handledning idag, handledningen är i och för sig alltid bra men idag var den speciell!
Väl använd tid må jag säga!

När jag satt i bilen på väg hem så planerade jag att jag skulle packa upp lite kökslåder så att det blir lite ordning i kaoset.
Men bara jag kom innanför dörren hemma så var det som om luften gick ur mig, det slutade med att jag stängde igen dörren till gästrummet där alla kartonger står för att slippa se skiten.
Resten av kvällen har jag varit på piss-dåligt humör, kan man bli "utbränd" i sitt eget hem?!
Ja jag tror ta mig sjutton det!

Det är så otroligt skönt att få skriva av sig innan det är dags att gå och lägga sig, men jag förstår att det kanske blir tröttsamt för er som följer bloggen att läsa.
En enda lång köks-roman som började den 12 oktober 2009, jag längtar tills jag kan sätta punkt på denna roman!

På återseende!


Helgen är över!

Jahopp, så var det söndag igen då!
Det har inte varit helt smärtfritt denna helg må jag säga, jag har ju jobbat hela helgen och jag har absolut inte varit pigg och så har jag sovit alltför lite både fredag- och lördagnatt, jag kunde inte somna helt enkelt. Dessutom så skulle ju klockan ställas om till sommartid vilket gjorde att jag förlorade en sovtimme till!
Så idag när jag kom hem var jag så otroligt trött och det var såååå nära att jag gick och lade mig för att ta mig en middagslur, men jag tvingade mig själv att vara uppe för annars så hade jag väl blivit vaken i natt också.

Efter middagen så jobbade vi lite med gojorna.
Mysac & Zorba behöver så otroligt mycket träning. 
Det är så roligt för det fortsätter att gå framåt med Mysac, så jag är helt övertygad om att han är fullt hanterbar inom en snar framtid.
Mysac träffade också för första gången Casper & Zamira "utanför burarna", alltså de fick vara lösa ihop.
Det var dock inte så populärt från Caspers sida, men vi hade inte räknat med något annat heller, Casper är ju så speciell. Nåväl, vi får ha tålamod. 
Vad gäller Zorba så känns det mindre säkert, det går inte alls i dagsläget att sia om några framgångar med henne, tragiskt, men vi får ha tålamod även där.
 
Från det ena till det andra........vilket jävla skitväder det har varit i helgen då! Regn, kyla och halka!
Men hellre regn än snö då i alla fall, om jag får välja!
Nej usch, det har varit ett riktigt "burr och hutter"-väder!
Ändå så har jag suttit här och dagdrömt om trädgården i kväll, ha ha.
Nu börjar ideérna vakna till liv och det är så roligt.
Jag har bläddrat  i trädgårdsböckerna, antecknat, googlat och antecknat ännu mer........
Alltså det här dagsrömmeriet och den sk. planeringen man gör i huvudet är en stor del av tjusningen när det gäller trädgården tycker jag. Man får liksom inte nog........ det finns ju så otroligt många vackra blommor, buskar och träd!
Och tänk er, vecka 19 kan man börja flytta runt och möblera om med perennerna ute i rabatterna och i morgon börjar vecka 13. Alltså om endast 6 veckor framåt så är det dags att få jord under naglarna!!!!!

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll!

 



Fredag

Ikväll har jag jobbat 13-21, och det gick faktiskt riktigt bra, frånsett att jag lät som en värsta flåsande och pustande och frustande  flodhäst vid minsta lilla ansträngning och att jag svettades så att det nästan "stänkte" om mig, men annars så........ jo jag måste nog faktiskt ändå säga att det gick rätt så hyffsat!

När jag kom hem från jobbet så var Madeleine & Daniel hemma hos oss, vi behöver ju ett större Ramminne och grafikkort till datorn så nu hjälpte de oss att kolla vad vi behöver. Det är då tur att vi har våra sk. "datortekniker", vad skulle vi göra utan dem?!



När de hade åkt så hann jag se slutet på Let's Dance, och det var Mattias som vann och det kan jag inte säga något om, jag tyckte att Claudia ch Mattias var lika duktiga. Och en måste ju vinna.

Jösses vad klockan skenar iväg........
den är nu halv ett på natten och jag är inte ens trött!
Jag jobbar i och för sig kväll i morgon också så det gör inte så mycket, jag får sovmorgon fram till att melodikrysset börjar.

På återseende och glöm inte att det är earth hour i morgon kväll, eller rättare sagt ikväll!
Så hjälp nu till att motverka klimatförändringen genom att släcka era lampor mellan kl. 20.30-21.30





Våffeldagen

Nu lider denna torsdag mot sitt slut, dessutom har det varit våffeldagen hela dagen idag utan att jag visste om det!
I och för sig så är våffeljärnet nerpackad i någon av kartongerna och så har jag ju inte varit nå pigg idag heller, så det hade väl ändå inte blivit av att jag skulle ha gjort några våfflor även om jag hade vetat om det.

Nu har jag varit ensam hemma i två dagar och fy vad tråkigt det har varit,  nej förresten, idag på eftermiddagen så kom Hans och hälsade på och det var kul, att bara sitta och slöprata!

Jag ringde till jobbet idag och sa att jag kommer och jobbar i morgon, som tur är så jobbar jag kväll.
Jag måste på Apoteket först och köpa mig en flaska hostmedicin för nu har jag börjat hosta också.

Nu ikväll så kom Lars hem från Göteborg och då blev det liv på gojorna minsann! ha ha, de tycker väl att de har  blivit understimulerade de här två dagarna.

Nu ska jag vara lite social med min man och höra hur han har haft det,  bye bye! 

God morgon!

Klockan är nu snart 6 på morgonen och jag är innerligt tacksam att jag ringde på jobbet igår kväll och sa att jag blir hemma idag!
Jag vaknade vid 4.30 alldeles svettig så att jag fick kliva upp och byta sängkläder, bara det var en pärs.
Sen en härlig dusch, men så började jag frysa igen så nu har jag nyss druckit tee och macka och fått upp värmen igen.
Termostaten i kroppen verkar vara helt ur funktion!
Jag har också varit ut och hämtat tidningen så nu ska jag krypa i säng igen.

I alla fall så är det meningen att mina blogg-inlägg automatiskt ska länkas till Facebook, men det har inte fungerat, så igår skrev jag både i bloggen och i Facebook, men då minsann "ploppade" mitt blogg-inlägg upp i Facebook, så det blev lite "kaka på kaka".

Nu orkar jag inte sitta här längre, på återseende!


Sjuk

Jag ska börja med att skriva om gårdagen, jag jobba 7-15 och kände mig inte alls pigg p.g.a min förkylning, usch vad matt man blir i hela kroppen!
Till råga på allt så hade jag lönesamtal med chefen också, men efter omständigheterna så gick det väldigt bra ändå måste jag säga, jag hade ju inte ens förberett mig genom att läsa igenom själva underlaget för samtalet heller.
På kvällen fick jag ställa in min underbara Line Dance, jag orkade helt enkelt inte.
Mot kvällen så följde jag med Lars in på köpingen för han skulle hämta en hyrbil på Stat Oil, eller bil och bil......
jag säger som Tomas som jobbade på Stat Oil igår:
Lars:  Tjena, jag ska hämta en bil.
Tomas: Nä du ska inte hämta en bil, du ska hämta en Ford och det är skillnad det!
Ha ha, ja det var så sant som det var sagt det!
Före det så hade vi varit och köpt en ny skarvdosa till datorn, för igår när jag skulle starta datorn så bara knastrade det om dosan, fy vad hemskt det var!

Imorse kl.4.30 stack Lars iväg till Göteborg i hyrbilen, han kommer hem i morgon igen.
Egentligen så skulle de ha kommit och fixat i köket idag men det blev inställt på grund av sjukdom, jag hoppas verkligen inte att det är något allvarligt.
Själv kunde jag då ligga kvar i sängen utan att känna någon press av att behöva kliva upp och få på mig kläder.
Jag har ledig dag idag som tur är!

Så idag har jag läst, löst korsord & Sudoku, kollat på tv och film och så har jag sovit lite också för jag har haft ont i huvudet.
Jag trodde att jag hade druckit för lite kaffe så jag kokade lite mer, men icke, den här huvudvärken verkar hänga kvar.
Ja en sak är då säker, det är hur tråkigt som helst att vara hemma och vara sjuk, och hur mycket snor kan det finnas i en näsa egentligen?!
Jag passade i alla fall på att lyxa till det med att göra en ansiktsmask, det är inte allt för ofta man tar sig tid med något sådant!

Det är lite ovant och långsamt när inte Lars är hemma, och jag är nog inte ensam om att tycka det, jag har inte haft någon ork med gojorna idag. Endast Casper & Zamira har fått varit ute idag men det blev ingen lång stund!
Stackars Zamira, hon är ju född bråkig och jag orkar helt enkelt inte med henne idag.

Jag kom just på att jag inte har hämtat posten idag, så jag ska gå ut och göra det, då får jag frisk luft en gång till!
I morse var jag ut och hämtade Ljusdals Posten, så två svängar till postlådan är all frisk luft jag får idag!

Ha en fortsatt trevlig onsdagkväll!

Måndag

Jahopp, så var det måndag igen då!
Jag har jobbat 13-22 ikväll men jag vaknade redan när Lars klev upp.
Jag hade sovit hela natten trots halsont och nästäppa, men Lars däremot påstod att jag hade hållit honom vaken så gott som hela natten. Han sa att jag inte hade legat still nån gång på hela natten, jag hade vridit och vänt mig hela tiden och hade även sparkats, och däremellan hade jag snarkat värre än en gris!
Så oroligt brukar jag bete mig när jag har feber, men jag är helt feberfri?!
Ja ja, JAG var utsövd i alla fall!

Jag begav mig in på Ljusdal i tid så att jag hann på Apoteket och köpa nässpray och Bafucin.
På Bafucin-burken står det att man kan ta en tablett och suga på varannan timme, och det har jag gjort, så när jag satt och väntade på nattpersonalen så mådde jag så djävulsuselt illa, rentav spysjuk var jag och jag tror att det blev lite för många Bafucin.
När jag kom hem så tog jag en Omeprazol direkt och känner mig redan bättre.

Nu snart ska jag ta och hoppa i säng för jag börjar klockan 7 i morgonbitti.

På återseende! 

Sömndagen

Idag är det den internationella sömndagen, syftet med den är att lyfta fram och visa att sömnen är en viktig faktor för hälsa och välbefinnande.
Så jag hade tänkt att jag skulle ta mig en ordentligt sovmorgon idag........
men istället vaknade jag av en väldigt ond hals, lite snorig och jag frös så att jag huttra för att efter en stund tycka att det var varmt igen, jag kollade på klockan och den var inte ens 8!
Jaha, det var min härliga sovmorgon det!

Jag såg att jag inte har skrivit på några dagar, så här kommer en liten uppdatering.
I torsdags var jag till doktorn, och det var så roligt för mina värden var betydligt bättre än förra gången.
Nu behöver jag inte ta några prover förrän om ett år och jag ska fortsätta med medicineringen, 
och jag ska ha koll på blodtrycket, men det var inte nödvändigt att ta det en gång i veckan längre.
Och så fick jag en cortison-spruta i min vänstra axel, i leden.
Trots att han sa att han tog den allra tunnaste nålen så skrek jag rakt ut av smärta.
Klockan var vid 9 när jag fick sprutan och jag skulle börja jobba klockan 13.
När jag kom hem igen så värkte och spände det från nacke och hals ända upp till örat, hela partiet neråt skulderbladet värkte och så naturligtvis axeln och armen, jag kallsvettades och tänkte "hur fan ska jag kunna jobba"? Jag kunde inte ens lyfta armen!
Jag for i alla fall och jobbade och mina arbetskamrater fick göra sånt man behövde två armar till, likadant var det på fredag.
På fredagkväll åkte vi och gratulerade Emelie som fyllde 20 år, (hon fyllde egentligen år på torsdagen).
Det var riktigt trevligt och så var det så otroligt goda tårtor!
Emelie är en fena på att baka, det blir båda goda och fina tårtor.

I helgen har jag varit ledig från jobbet så igår åkte jag, Lars, Madeleine och Daniel till Gävle.
Madeleine & Daniel hittade lite möbler, Lars köpte jeans, skjorta och skor och jag köpte ingenting alls till mig själv.
Jag hade fortfarande värk i den förbannade axeln och hade svårt att hålla både humör och koncentration uppe.
Vi hittade en smart utdragbar hylla på Ikea i alla fall som vi ska sätta i diskbänksskåpet, och så var vi till djuraffären och köpte en ny gunga bl.a till Mysac & Zorba.
Det vart sena kvällen innan vi kom till Hammarsvall, Madeleine & Daniel satte genast igång med att skruva i hop möbler, vilken energi!
Själv blev vi bjudna på tee och mackor av Tage & Lena innan vi begav oss hemåt igen.

Förutom att jag vaknade med ond hals i morse så kände jag i alla fall att det inte värkte i axeln längre!
Jag har rört och böjt armen i olika riktningar uppåt-neråt-utåt, och rörligheten är inte helt okej och visst smärtar det fortfarande vid vissa rörelser men det är ju helt underbart att det inte värker när jag INTE rör den!
Svullnaden har också gått ner, så det är väl på väg åt rätt håll!

Nu ska jag gå och duscha och få på mig lite kläder. Ha en skön söndag!


Hoom

Idag har jag varit ledig och jag har haft sovmorgon! Gud vad skönt!
Men uppvaknandet var inte så skönt, jag vaknade med ett ryck kl.9 och kände paniken och pulsen steg till skyhög nivå, jag måste kliva upp och få på mig kläder....... men innan jag hann tänka tanken klar så kom jag på att det faktiskt inte kommer någon hantverkare idag,  då pustade jag ut och kände mig riktigt härligt fri i mitt hem.
Jag gjorde mig ingen brådska, läste tidningen, åt frukost och bara gick omkring i morgonrocken och myste.
 
Till lunch gjorde jag en sallad, jag har ju blivit ganska nyttig och försöker byta ut ett mål till sallad varje dag.
Min förhoppning är ju att jag ska gå ner lite i vikt också.

Idag när jag kollade min mail så hade jag fått ett mail från tidningsbutiken, de tackade mig så mycket för ett gott samarbete med mitt blogginlägg och som tack fick jag nu välja en prenumeration.
Jag hade 11 tidningar att välja på, hmm svårt!
Men jag tänkte som så att jag väljer en tidning som jag aldrig har köpt någongång, så då blev valet tidningen Hoom.










Denna tidning kostar som lösnummer 69.50 Kr, en så dyr tidning har jag   aldrig köpt och den här typen av tidning har jag heller aldrig köpt.
Så nu kommer jag att få 3 nummer av den gratis, och den första tidningen kommer inom 3-8 veckor.
Det ska bli kul och spännande att se om jag kommer att gilla innehållet i tidningen också.
 






Jag hämtade Lars på jobbet när han hade slutat och hör och häpna, jag lyckades få med honom att gå runt kyrksjön!
Jag hade lite huvudvärk, men jag tänkte att det går väl över, men icke! Det blev bara värre och jag som hade tänkt åka in och träna lite Line Dance ikväll, det fick jag hoppa över, typiskt!
Men nu sitter jag här och huvudvärken är som bortblåst och så är jag hur pigg som helst!
Jag är väl pigg bara för att jag fick sova längre för en gång skull, jag får lägga mig och läsa tills ögonen blir sömniga.

På återseende gott folk!

                                                                                                                       

  

Besiktning

Denna dag har varit så lång!
Först fick jag kliva upp tidigt för att göra mig klar och åka in till sjukhuset på lab för att lämna prover, jag var både trött och hungrig för jag hade varit fastande sedan igår kväll.
Jag hade verkligen tur för det var bara en enda person före mig i kön på lab, helt otroligt!
Annars brukar man kunna bli sittandes där både länge och väl.
Nu hoppas jag i alla fall att provsvaren blir bra, eller åtminstone bättre!

Idag har vi haft besiktning av vårt kök.
Alla punkter på besiktningsprotokollet var inte genomförda och vissa punkter blev det bakläxa på............
så denna köks-roman är inte färdigskriven ännu!
Det kommer att bli ytterligare ett besiktningsdatum och då hoppas vi att allt är klart!
En av besiktningsmännen hade kört ända från Sundsvall för att vara med, och så var det inte klart, inte så kul för honom. Han sa: Nu är det väl dags för entreprenören att "vakna".
Den andra besiktningsmannen sa att han aldrig någon gång hade varit med om att göra 3 besiktningar på samma ställe!
Ja, vad ska man säga!? Vi tycker att det enbart är jobbigt, visst kan man ha hantverkare hemma en tid medans man reparerar, men inte i flera månader.......
Jag känner mig som en fånge i mitt eget hem!

Mitt uppe i allt elände när vi satt samlade runt vårt köksbord så hör vi världens läte inifrån vardagsrummet, det var två av våra papegojor som lät, men det visste ju inte de övriga som var med på besiktningen, så de blev storögda och sträckte förvånat på sig för att lyssna.
Både jag och Lars vet ju hur våra gojor låter i vanliga fall, deras "kvitter-melodier", men denna gång förstod ju Lars och jag varför gojorna lät annorlunda..........
Då hör jag mig själv säga: "Det är våra papegojor som låter, dom pippar, dom låter så där då!"
Det vart alldeles knäpp tyst i köket och Lars formligen tappade hakan för han trodde knappt sina öron!
Sedan bröts tystnaden av goda skratt!
Efter mötet så fick jag höra av Lars minsann, att jag inte hade behövt upplysa dem om denna detalj, för de visste ju inte skillnad på gojornas läten i alla fall!
Nä, i och för sig,  men så är det när käften är snabbare än hjärnan ibland. ha ha.

På eftermiddagen så åkte vi hem till Madeleine med lite mat för hon är förkyld, antagligen bihålorna och astma på det, så hon var absolut inte pigg.
Efter det så var vi till Tant Brun och gjorde lite fynd och sedan åkte jag och dansade Line Dance.
Men jag hade väldigt svårt att hålla fokus på dansstegen ikväll, det är så frustrerande när man inte får till stegen men så blir det när man inte kan vara "här och nu" i tanken.
Jag missade ju vår planeringsdag idag på jobbet också p.g.a besiktningen, egentligen helt i onödan, så mina tankar uppehöll sig på väldigt mycket annat istället för på dansstegen.

Nu känner jag mig väldigt trött både i kroppen och i huvudet så nu är det nog dags att hoppa i säng!

Så nu blir det God Natt!

Tidningsbutiken.se

Jag fick ett glädjande mail i början av veckan av tidningsbutiken.se
I mailet stod det att om jag har en blogg så har jag chansen att få en gratis prenumeration till ett värde av 120-450 kr och jag får välja i ett sortiment av 11 tidningar!
Det enda jag behöver göra är att blogga något trevligt.

Så klart att jag tar den chansen!
Det är ju hur kul som helst att få en tidning i brevlådan! Man liksom väntar och längtar!

Det var ett tag sedan jag prenumererade på en tidning nu, jag brukar köpa en prenumeration ibland när andan faller på, och då har jag oftast valt en veckotidning för det är ett väldigt brett innehåll i dem tycker jag, så jag har prenumererat både på  Allas  och  Allers.
En period så prenumererade jag även på  Land.
Som ni vet så ÄLSKAR jag korsord så då har jag ju naturligtvis också prenumererat på Krysset.

Jag är ju också en stor trädgårdsfantast........
så vad skulle inte passa perfekt nu om inte   Allt om trädgård!
Den har jag också prenumererat på förut och den tidningen bara älskar jag, man får massor av ideer, tips, kunskap och inspiration ur den!
Oj, vad jag längtar efter den tidningen nu känner jag, vilken tur att jag fick det här mailet!

Varför unnar man sig inte en prenumeration oftare?!
Jag känner ju till   Tidningsbutiken.se   sedan förut för jag har genom dem givit bort prenumerationer till andra i julklapp, men så glömmer man bort sig själv!

Men nu är det min tur!
Jag var in och tittade lite på sortimentet, jösses, det finns massor att välja på............

Bland annat så hittade jag under rubriken Vetenskap:   Modern psykologi,   Psykisk hälsa  och  
Medicinsk vetenskap.
Under rubriken Litteratur så hittade jag:  Lyrikvännen

hmmm nu har jag lite att fundera på!

Gör som jag,
gå in på  Tidningsbutiken.se  och kolla vad de har för  prenumerationserbjudanden
som sagt, det finns massor att välja på, så det finns en tidning för alla! 







Söndag

Jag har nu avverkat denna jobbarhelg men jag har även morgondagen kvar, då jobbar jag 7-15.

Hela den här veckan har jag varit så otroligt duktig och nyttig, jag har både motionerat och ätit bra mat.
Jag tycker faktiskt att jag känner mig piggare också, men det är klart, allt känns ju lättare nu när det är både ljusare och varmare ute.

Nu håller jag på och plockar i köket.........
Jag har ju inte skrivit något om köket på länge, men nu är det så gott som klart.
Det är bara en golvlist som saknas mellan köket och hallen. Den kommer att sättas dit i morgon eftermiddag eller på tisdag morgon.
Utvändigt har ingenting blivit åtgärdat, så det kanske ska göras när det blir lite varmare ute, vad vet jag?
Vi får väl höra på tisdag för då är det besiktning igen av vårt kök.

I alla fall så plastade de över alla överskåpen under arbetets gång men herregud vad det har krypit in damm där ändå!  Så nu håller jag på och torkar ur skåp och diskar. Men det var ju i alla fall skönt att vi slapp packa ner alltihop i kartonger, nu kan jag ju lyfta ut ett skåp i taget och diska och det går ju rätt bra ändå tycker jag.
Men jag har inte den rätta entusiasmen när det gäller köket känner jag, vi har inte ens flyttat in bord och stolar i köket ännu och jag vet inte om vi kommer att göra det heller tills på tisdag.

Nu ska jag gå och ladda en ny maskin med disk! Ha de!


Varmgrader!

Ja nu har det gått några dagar igen sedan jag skrev.
Jag har ägnat mycket tid åt Mysac & Zorba de här dagarna.
Jag har försökt "störa" Zorba så mycket som möjligt varje gång hon har sprungit i sidled med huvudet bakåtlutat, och det har faktiskt gått otroligt framåt med henne.  
Min oro över Zorba har nu förvandlats till hopp! Hon är mycket lugnare men det är mycket jobb kvar för att kunna vinna hennes förtroende.
Mysac har verkligen överraskat!!!!! I tisdags fick de komma ut ur buren för första gången och ganska på en gång så fick jag lyfta honom, skitkul!
Men med honom blir det också mycket jobb, vi märker att han är så lik Zamira på många sätt och vis: envisheten, lekfullheten och otroligt nyfiken, ja det är skrattretande vad lika de är.
MEN Mysac är ännu mer envis, jag trodde faktiskt inte att det var möjligt, men så är det!

Nu ska jag byta samtalsämne och skriva lite om vädret.........
Plusgrader! Gud vad skönt!
I går efter jobbet så var Pernilla och jag ute och gick i nästan en timme, utan att frysa, härligt!
Idag så har vi gått runt kyrksjön och efter det så gick vi till Erguns och åt en varsin sallad.
Så nu känner jag mig så otroligt duktig och nyttig.
I kväll ska jag iväg och dansa Line Dance också så då kanske man "skakar" bort något hekto till!

Ja det är då en härlig tid nu, det droppar från taken och rätt var det är så hör man världens snöduns som rasar ner från taket.
Men det är jobbigt att köra bil, jag är så rädd att jag ska stänka ner någon, det är ju så mycket vatten överallt.
Man får ta det försiktigt.

Nu ska jag gå och koka pärer, jag är inte ett dugg hungrig än men Lars vill nog ha mat.

Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Nya familjemedlemmar

    Mysac & Zorba  


Nu är det redan 7 Mars och jag har inte skrivit något i bloggen på en hel vecka.
Veckan som gått har det varit fullt upp: jobb, bilkrångel, hantverkare i köket m.m

I helgen har jag varit ledig och det har varit så skönt.
I går for vi och hälsade på Marie och Mange i Orsa och det slutade med att vi hade 2 nya familjemedlemmar med oss hem! Det är två nymfkakaduor som antagligen blir 2 år till sommaren.
Det var Marie och Manges dotter som ägde de små liven men hon hade tyvärr inte tid för dem, hon hade inte ens gett dem något namn, så de var helt namnlösa.
Hanen är en riktigt stor och stilig Lutino, vi har gett honom namnet Mysac.
Honan är normalfärgad och har världens finaste huvud och ansikte, hon fick namnet Zorba.

Zorba är ringmärkt så vi ska försöka kolla vad som står i den, då får vi veta vilket år hon är född och förhoppningsvis av vilken uppfödare.
Men det är för tidigt att försöka sig på att läsa på ringen, hon är alldeles för rädd.
Jag har aldrig varit med om att ha sett en så otroligt stressad och rädd goja!!!!!!
Bilresan hem gick bra men när vi kom hem så sprang hon i sidled fram och tillbaka på pinnen med huvudet bakåtlutat, utan uppehåll, otroligt stressande även för oss!
Mysac däremot var helnöjd.
Jag hann tänka många tankar igår kväll om Zorba........
- Vilken otroligt störd goja och varför, hur fasiken ska det här gå.
Det slutade med att vi fick släcka ner och så lämnade vi en liten lampa på i hallen och till slut kunde hon sätta sig till ro.
Herregud vilken pärs, Lars och jag sa att vi måste försöka att ge henne några dagar och se vad som händer, men om hon inte visar några tecken på att kunna känna sig lugn så är det bara djurplågeri att ha henne kvar.

Idag fick vi främmande från Falun, Tubbe och Ulrika med barnen Max och Mimmi.
Det var riktigt kul att träffa dem igen, det blir ju inte så ofta.
Vi var lite oroliga för hur det skulle gå med Zorba när vi blev så många, men det gick jättebra. Annars skulle vi ha flyttat in buren i sovrummet så länge.
Ikväll så satt Zorba för första gången och "gnissla näbb", underbart! När de "gnisslar näbb" så betyder det att de mår bra.
Men några stressiga "maratonlopp" på pinnen har hon också haft emellan varven, stackarn!

Idag har jag rengjort den store papegojburen som Mysac & Zorba ska vara i. 
Det är alldeles för mycket snö i skogen för att kunna gå och hämta grenar så i morgon ska jag åka och köpa rundstav så att vi kan sätta in sittpinnar till dem.
Efter jobbet ska jag försöka hinna med att inreda deras bur och sätta in nya leksaker.

Nu ska jag gå och plocka ur diskmaskinen. På återseende!





RSS 2.0