Trött

Nu har jag klarat av ytterligare en utbildningsdag i Riskbruk, Missbruk och Beroende!
Jag har även hunnit med och dansat Line Dance, puh!
Nu är jag så otroligt trötter, så nu gör jag som skalman: ställer sovklockan och går och lägger mig!




God Natt!

Baklängesprat!

Tjolahopp!
Nu var det flera dagar sedan jag skrev, jag har varit alltför trött för att orka med att skriva något, jag har faktiskt knappt suttit något alls vid datorn nu på slutet.
I helgen jobbade jag och på söndagen när jag kom hem från jobbet så gjorde jag och Lars iordning en ny lekplats uppepå den nya buren till gojorna. Jag hängde inte upp så många nya leksaker där för de är alltid lite rädd och avvaktande vid förändringar. De har fortfarande inte vågat sig dit och landat, ha ha jollskruvar!
Hubbe och Lyzia har klättrat upp och kikat lite ovanför kanten och vågat sig upp att sitta där en pytte-pytte-kort liten stund. Tanken är att de ska använda den lekplatsen istället så att vi kan plocka bort klätterträdet, men jag får väl vänta med det ett tag till. Vårt vardagsrum är ju inte så stort så det blir ju lite rymligare om vi plockar bort klätterträdet.

I alla fall så har våra smidestänger blivit uppskruvad i köket nu.




Det känns riktigt skönt att de nu äntligen är på plats!
Men det är en del pyssel kvar, men men...... vi får ta det alltefterssom vi har lust.

Idag har jag varit på utbildning i Söderhamn, den nationella basutbildningen om Riskbruk, Missbruk och Beroende.
Jag sov inte mycket inatt och jag hade ställt mobil-alarmet på kl.5, så jag kan inte påstå att jag var något vidare pigg när jag masade mig ur sängen :(
I alla fall så skulle jag till jobbet och hämta bussen för att sedan hämta upp mina arbetskamrater, vi hade bestämt att vi skulle åka en kvart tidigare ifall det skulle vara halt.
Jag kom på att alla visste om att vi skulle åka tidigare utom Inger, så kl. 5.55 ringde jag hem till Inger, ingen svarade.
Skam den som ger sig........ jag ringde igen..... och igen....... både på den fasta telefonen och hennes mobil.
Till slut svarade hon och jag fick då veta att hon inte hade anmält sig till den här utbildningen så hon skulle inte med!
ha ha, typiskt! Jag har ringt till henne nu ikväll och hon sade att det inte gjorde något att jag ringde så tidigt för hon var ändå vaken för hon skulle börja jobba kl.7.30, vilken tur då!
 
Strax före kl.6.30 hämtade jag bussen på jobbet och sedan gav vi oss iväg och i bussen spelade vi naturligtvis "Rolandz" yeah!

I alla fall så har det varit en givande och lååååång dag!
Så lång att min dåliga sömn gjorde sig påmind genom att jag bara pratade tok! ha ha baklängesprat!
När vi var på väg hem så hojtade jag från baksätet: "Åh vad skitan är rutig"!
Det var så här att när min arbetskamrat körde så sken solen på rutan och den var alldeles grå så att vi inte såg något, så jag menade: "Åh vad rutan är skitig"! ha ha så kan det gå!
Lite allsång blev det i bussen på vägen hem när de spelade "Sånt är livet" på radion, trevligt värre! ha ha

När jag äntligen parkerade bussen i garaget och skulle skriva av mätarställningen så stod det helt still uppe i hjärnkontoret, skulle jag skriva av de övre eller nedre siffrorna????????
Jag öppnade bussdörren och skrek till Maritha: "Men nu har jag stjärnsläpp", jag menade ju "hjärnsläpp"!
ha ha ha herrejösses, bussen står i alla fall i garaget och mätarställningen är avskriven!

Imorgon ska vi också till Söderhamn och vi ska åka samma tid igen, så jag ska försöka komma i säng i tid ikväll.
Imorgon kommer det verkligen att bli en lång dag för när vi kommer hem igen från Söderhamn så ska jag iväg och dansa Line Dance, den börjar kl.18 men jag får väl komma försent drygt en halvtimme då.

Ha det så bra och på återseende!

Hotellnätter

Nu äntligen orkar jag sätta mig att skriva, det har varit fullt ös sedan förra onsdagen.
På onsdagen for jag på planeringsdag till Svanbacken i Delsbo med övernattning, det var riktigt skoj!
På torsdagen fortsatte planeringsdagen och då hade man inte fått många timmars sömn men konstigt nog så var jag inte speciellt trött.
På fredag var det arbetsdag och efter jobbet for jag hem och packade om resväskan.
Janne & Gunilla bjöd nämligen med mig och Lars att bo på hotell 2 nätter i Sundsvall, alltså från fredag till söndag.
Vi har haft en toppen helg!!!!
Vi bodde på Scandic och i det huset känner ju Lars varenda kotte och jag känner ju faktiskt också igen många av dem så det var riktigt kul att få träffa dem igen.

På fredagen gick vi ner på Puben och åt underbart god mat med efterrätt och god dryck naturligtvis.
Trött och nöjd kröp man ner i sängen på hotellrummet, och tänk vad underbart sköna sängkläder de har!

På lördagsmorgonen avnjöt vi den goda frukostbuffén, det finns ju så otroligt mycket godsaker att plocka på sig och man blir ju alldeles stinn.
Sedan blev det shopping på stan och efter det åkte Janne & Gunilla iväg för att gratulera Jannes moster som fyllde år. Under tiden hälsade vi på Majsan & Wille, vi fikade och hade det riktigt trevligt och det är så skönt att "bara vara". Majsan och jag hann dricka lite vin också innan Janne & Gunilla kom och hämtade oss igen.
På kvällen gick vi till ett ställe som heter 1891. Madeleine & Daniel hade varit där och käkat i somras och de tyckte att det var ett toppenställe så de verkligen rekommenderade oss att gå dit.
Tyvärr så hade det stället bytt ägare och vi blev inte alls nöjda. Nä fy, vi betalade notan och så begav vi oss till puben igen för att dricka kaffe och äta efterrätten där.

På söndagen efter frukosten checkade vi ut och så for vi till Birsta.
Men det enda jag köpte var en pyamas, en kofta, bakformar som ser ut som spöken, och en "lagg" som ser ut som en bil att steka ägg i, den var riktigt rolig så nu kan Lars äta stekta bilar ha ha.
Det blev desto mera handlat inne på Ikea och jag är så nöjd med alla inköp. Vi köpte bland annat fler tillbehör till våra smidesstänger som ska sitta i kakellisten i köket.
Nu hoppas jag att de blir uppskruvade innan den här veckan är slut!

Ja det var verkligen en toppenhelg som vi har våra kära vänner Janne & Gunilla att tacka för!
Det betyder så mycket att få komma bort så där.
Madeleine & Daniel åkte hit och gav gojorna mat och vatten på lördagen så det gick ingen nöd på dem.

Igår blev det en långdag på jobbet p.g.a möten så det blev ett pass från kl.8.30 till 22.00 och så har jag jobbat idag också så nu känner jag mig helt slut!
Som tur är jag ledig imorgon så då får jag ta det lugnt och återhämta lite krafter. Jag är ju inte riktigt kry men jag gör det jag orkar med.

Ja det var en liten resumé om vad jag har haft för mig den senaste veckan, nu sitter Lars och dricker kaffe så jag ska gå och göra honom sällskap.

På återseende!


Svanbacken

Nu har jag plockat fram min lilla röda resväska, jag ska åka på planeringsdag med jobbet imorgon.
Vi börjar kl.8.30 i Förvaltningshuset, lunchen kommer vi att äta på Svanbacken i Delsbo.
Sedan kommer vi att fortsätta vår planeringsdag där och sedan på kvällen har jag bokat underbens- och fotmassage, härligt. Det blir väl antagligen ett glas vin eller två också. Vi får nog vara lite sparsam med "drickat" för vi kör igång redan klockan 8 morgonen efter.
Det kommer att kännas lite konstigt att sova där på Svanbacken, förr hette det stället Dellenborg och där kunde Ljusdals kommun köpa platser till äldre människor som väntade på att få flytta till ett servicehus, så min morfar bodde där en period.

Idag har jag varit ledig från jobbet, jag har städat lite i vardagsrummet, tvättat och så har jag varit till tandläkaren!
Nu äntligen har jag lagat om tanden som lagades för över ett år sedan, det var inte riktigt gjort så jag behövde inte betala någonting. I alla fall så gick det riktigt bra denna gång och jag är såååå stolt och mallig!

Nu ska jag strax hoppa i säng så att jag orkar upp imorgon, jag ska hämta två av mina arbetskamrater också så då gäller det att komma iväg i tid.

Ha det så gott!





10-10-10

Idag är det  År 10  Månad 10 och Dag 10.........
Så idag är det en väldigt speciell dag, för många har valt att gifta sig precis idag.
Själv har jag inte upplevt denna dag som speciell, jag har bara tyckt att den här dagen och kvällen har varit fruktansvärt lång!
Jag har jobbat från kl.7-21 och nu sitter jag här och känner mig som en urvriden disktrasa.
Jag är så glad att den här veckan äntligen är slut och hopas nu på att den kommande veckan ska bli lugnare.
Lars har varit i Sundsvall idag och när han hämtade mig på jobbet ikväll så fick jag en vacker blombukett av honom. Han hade också med sig 2 kassar med leksaker och godis till gojorna som han hade köpt på djuraffärerna i Sundsvall.
Här kommer en bild på blombuketten:


Nä nu orkar jag inte skriva något mer, så det får bli Hej Då!

 

Birgitta-dagen!

Denna vecka har varit fullspäckad känns det som.
Igår och idag har jag varit på konferens om psykisk (o)hälsa.
Konferensen vände sig till oss inom socialpsykiatrin och annan personal inom kommun och landsting, polismyndigheten, försäkringskassan, arbetsförmedlingen, brukar- och anhörigorganisationer och flera andra.
Syftet med konferensen var bland annat för att inspirera, entusiasmera, sprida kunskap, förmedla hopp m.m och det lyckades de verkligen med!
Det har varit två helt suveräna dagar med underbara föreläsare såsom Carin Götblad (Stockholms länspolismästare), hon höll låda i nästan tre timmar och jösses vilken härlig kvinna!
Richard Bracken presenterade och berättade om "Hjärnkoll", så det första jag gjorde igårkväll när jag kom hem var att gå med i deras facebook-grupp!
En ung och jättemodig tjej med bipolär sjukdom berättade om sig själv och om hur det är att leva med denna sjukdom och om alla hennes möten med vården och om attityder från omgivningen.
David Eberhard som är överläkare och chef på psykiatriska akutmottagningen på S:t Görans sjukhus föreläste också, han var helt suverän, jag köpte en utav hans böcker.
Jag har nu nämnt bara några av de duktiga föreläsarna.
När jag åkte hem idag var det alldeles fullt i huvudet, det blir väldigt intensivt så på slutet kunde jag nästan inte ta in något mera.

I morgon är jag i alla fall ledig men sedan jobbar jag lördag, söndag och måndag.

Ska avsluta med att berätta att jag heter Birgitta i andra namn, så GRATTIS på namnsdagen till mig själv och alla andra Birgittor!

Söndag

Hej hopp!
Nu är snart den här helgen över och därmed även min 3-dagarsledighet är snart förbrukad.
Igår stack Lars till Orsa hem till till Marie & Mange och sedan for de till Sandviken och sedan på vägen hem till Orsa igen så svängde de in och hälsa på Tubbe & Ulrika i Sundborn.
Ja Lars blev verkligen berest igår men det blev inte så väldigt sent ändå innan han kom hem igen.

Själv fick jag lösa melodikrysset alldeles ensam, det är verkligen inte lika kul att lösa det själv och dessutom så körde jag fast på 3 ord......... men vilken tur att Facebook finns! Där fick jag hjälp genom självaste kryssakuten Majsan & Wille, "vips" så var krysset färdiglöst! ha ha

Sedan for jag in på köpingen och hämtade Mariana och så for vi till Järvsö Café för att fika och hämta Emelie.
En par timmar senare så lyxade vi till det med att gå till Erguns och käka, alltid lika trevligt!

Jag var chaufför igår också till Janne & Gunilla. Ja nog allt fick jag denna lördag att gå alltid :)

Ja just ja, igår så satt jag vid datorn och la in bilderna på bdb från Madeleine och min Alanya-resa. Äntligen!
Klockan blev 2 inatt innan jag blev klar, jag hade ju så svårt att välja ut vilka jag skulle lägga in och när det endast var korten för de två sista dagarna kvar att lägga in så krånglade bdb och det gick inte ladda upp fler, så jäkla typiskt.  Men jag har laddat upp de resterande nu på eftermiddagen, så nu kan ni gå in och kika.
Ja jag vet, jag har varit sååå dålig på att uppdatera bdb och har fått mycket klagomål på det, jag ska skärpa mig, men nu har jag ju kommit ikapp lite i alla fall :)

Apropå att lägga upp bilder..........
I mitt sista blogg-inlägg glömde jag lägga upp en UNDERBAR bild som verkligen värmer mitt hjärta!
Håll i er, här kommer den!

 

Vi har blivit av med TVÅ Saabar till!
I torsdags kom en kille och köpte dem, nu blev våran gårdsplan lite större!

Nu på eftermiddagen så pratade Lars med Wille i telefon, inte för att jag tjuvlyssnade, Oh nej, utan jag råkade bara höra att de pratade om när Lars köpte den senaste bilen, då sa jag : " En bil in, En bil ut", och så blev det faktiskt, Lars sålde den gula Saaben då.
Nu tror de att motsatsen gäller "två bilar ut, två bilar in", men jag säger bara: GLÖM DET!
Man kan ALDRIG hävda motsatsen, för enligt formeln X P Y Q Z som är ett väldigt svårt räknesätt, ja jag är nog den enda personen som kan räkna den formeln och enligt den kan man aldrig hävda motsatsen! Så det så!

Nåväl, idag har vi inrett den nya buren med nya grenar men den är inte riktigt klar så de har inte flyttat in i den ännu.
Det ska hängas in lite nya leksaker i den också och så ska jag sy ett tygstycke som ska hängas på baksidan av buren.

Nu hör jag att Parlamentet har börjat så jag ska gå och göra Lars sällskap framför Tv:n.

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll och på återseende!

Första Oktober

Oj oj oj, nu är det redan Oktober!
Hösten är verkligen här och nu väntar man bara på vintern, burr !

Vad har hänt sedan sist jag skrev då?
Jo vi har fått tillökning i familjen.
Ja vi har faktiskt tagit hand om ännu en nymfkakadua, en 1-årig parvel som heter Hubbe och hans fjäderskrud är lite annorlunda än de andras, Hubbes färger kallas för normalbrokig, han är alltså lite fläckig och han är sååå söt!
Här kommer ett kort på Hubbe:



Här kommer ett kort på hela skaran.
Från vänster: Casper, Zamira, Hubbe, Lyzia, Zorba



Det var förra fredagen vi hämtade Hubbe så han har bott hos oss precis i en vecka idag.
På söndagen åkte vi till Madeleine och lånade hennes gamla svarta bur, vi hade tänkt att Hubbe och Zorba skulle vara tillsammans i den buren....... men vi vet inte riktigt hur det blir, alla är i den stora buren nu och det funkar jättebra.

På söndagskvällen fick vi påhälsning av Majsan & Wille, de gjorde en rejäl tutning ute på gården när de kom, men det var något som inte riktigt stämde med lätet på tutan.......
Vi kollade ut och vad ser man...........



De hade varit och köpt denna Chevrolet Caprice Estate -84
Inte så undra på att tut-ljud och motorljud lät annorlunda!
Nu väntar vi med spänd förväntan på vad Wille ska döpa detta nytillskott till.

Jag har varit i Hudiksvall och förkovrat mig också!
På tisdagen och onsdagen har jag gått en utbildning i Hudiksvall, det blev två intensiva dagar men ack så intressanta. 
Det var väl egentligen ingenting som var nytt för mig men det var en sådan härlig människa som höll i utbildningen och det var ett så lättsamt jobb-material. 
Jag känner mig jätteinspirerad och ska köra igång med detta material med en gång, det är så härligt när man får "verktyg" som underlättar ens arbete.

Även idag har jag varit i Hudiksvall, det var jag och Emelie som åkte dit och handlade.
Jag är jättenöjd med denna shoppingdag med Emelie.
Jag köpte ett linne, en tröja med dragkedja, en annan tunnare jumper, mössa, vantar, halsduk, 2 par örhängen och ett armband och så köpte jag ett par skor som jag ska ha på jobbet.
Skorna var det halva priset på så det blev 250 kr för dem, men när jag skulle betala så säger expediten: "det är lite klister på den ena remmen här på skon så är det okej om jag drar av 50 kr till?"
- Va? sa jag, jag lutade mig fram för att kolla på remmen och mycket riktigt, på en liten liten yta av remmen fanns lite klister och det hade jag inte ens sett och jag tror knappast att man kommer att tänka på det heller när skon sitter på foten. Så jag tackade och tog emot att de blev 50 kr billigare.
Vilken schysst expedit, sådant uppskattar jag!
Jag är också jättenöjd med att jag har köpt en mössa, det är nästan så att jag får rita ett kors i taket för jag minns inte när jag köpte en mössa sist till mig själv, dessutom så har jag skickat efter en i en katalog via jobbet också, herregud två mössor, det blir TVÅ kors i taket! ha ha

Nä nu ska jag ta och vara lite social med min man, ha en fortsatt trevlig fredagkväll!

RSS 2.0