Födelsedagsresa! Del 2

Nu fortsätter min berättelse om vår resa.
På tisdagen (30 Juli) vaknade vi upp utsövda och pigga på herrgården i Norrköping.
Idag begav vi oss till Kolmården igen för att gå på Tropicarium & Aquarium. Det är en fristående byggnad som inte har med Kolmårdens djurpark att göra. Vi var ju på Kolmården ända till efter sju på kvällen så därför hann vi inte med att gå in här då.
Här inne fanns massor av djur, spindlar, ormar, krokodiler, fiskar, hajar m.m.  och så fanns det apor förstås!
Det var så fin miljö och man gick där inne med aporna, det stod faktiskt en varningsskylt med att om man hade småbarn med in så var det bra om de inte hade napp för då kunde aporna knycka den, ha ha ha.
Lars hade köpt ett lite mjukisdjur och den blev aporna väldigt nyfiken på och ville känna på den och så försökte de ta den!
 Här är kort på aporna när Lars håller i det lilla mjukisdjuret!
 
 

 Jag knäppte så många kort men jag kan ju inte visa alla  :)
 Här kommer några fler bilder i alla fall.
 

Efter att vi kollat på alla djur så handlade vi lite i deras souvenirbutik.
Sedan bar det iväg till Söderköping men tyvärr så hade vi otur med vädret den här dagen för det regnade.
Vi hade som mål att besöka den berömda glassrestaurangen "Smultronstället" som ligger vid Göta Kanal.
När vi kom fram så var det otroligt mycket folk längs hela kanalen, precis den här veckan hade de hantverksutställning så därför var det som en marknad längs kanalen och trots regnet så stod det massvis med folk med paraplyer och köade för att komma in på glassrestaurangen. Då gick vi till kanalkrogen och åt mat istället och hoppades på att kön skulle ha blivit mindre när vi var klar så kunde vi äta glass till efterrätt där.
Men icke sa nicke...... kön var ännu längre ! ! ! !
Det var en uteservering med tak och det såg så läckert ut där de satt med sina glass-menyer, det fanns hur mycket som helst att välja på!
På sidan fanns en kiosklucka och där kunde man också köpa glass men dock inte ur menyn, det fanns lite att välja på i alla fall. Vi köpte ett varsitt rån med 2 glasskulor var i, det fanns många smaker att välja på och jag hade riktigt svårt att bestämma mig. Jag valde ananas och mango. Vi tog våra glassar och satte oss i bilen och åt och det var så gudomligt gott!
Söderköping är en så fin och mysig stad med mycket kullerstensgator och tanken var ju att vi skulle tillbringa vår dag här och ströva omkring men vädret satte stopp för det så vi körde nu mot Motala istället där vi hade bokat ett B&B. När vi kom till Motala så letade vi reda på stället där vi skulle bo eftersom det hade hunnit bli kväll.
Det var inte det lättaste att hitta dit och när vi väl kom fram så blev vi så besvikna, njaaaa det var väl mest jag som blev besviken för det var inte alls så som vi hade tänkt oss. Då tappade jag faktiskt humöret och utan att vara otrevlig så sa jag det till kvinnan som ägde stället att det här var inte vad vi hade beställt. Lars tyckte det var mest pinsamt och kunde väl tänka sig att bo där ändå. Men aldrig i livet, det var faktiskt hans födelsedagsresa och då ska man väl ha lite bättre standard på boendet tycker jag! Det slutade i alla fall med att vi åkte därifrån och nu stod vi där utan boende!
Vi fick ringa till Madeleine så hon och Daniel satte sig vid datorn och letade ett nytt ställe åt oss. De hittade ett i Linköping där vi nyss hade passerat på vägen till Motala! Men det var inget att göra åt, så fick det bli, vi bokade in oss där.
Jaha, nu var det ju planerat att vi skulle ha övernattat i Motala för att gå på motormuseet dagen efter, vi letade rätt på museet och upptäcker att de har öppet ända till klockan 22! Vilket flyt! Så innan vi åkte tillbaka till Linköping så hann vi med att gå på Motala Motormuseum.
Det var en upplevelse! Förutom bilar, mopeder och cyklar så fanns det motorsågar, verktyg, radio- och TV-apparater, telefoner och MYCKET mer i olika miljöer på en enorm yta. Det fanns även ett fotomuseum.
Där inne knäppte vi så otroligt mycket kort och nu ska jag visa flera stycken därifrån.
 
 
 
 
Och så stod det en brandbil där med olika hjälmar prydligt uppradade på kanten......
Man måste väl få prova!  ha ha ha
 
Det här museet var verkligen värt ett besök, så otroligt intressant, en resa bakåt i tiden!
Efter detta besök bar det nu iväg till Linköping, till Hotell Du Nord. Och det var då en väldans tur att vi bytte ställe för gud vad fint det var här! Vid hotellet fanns en mysig bakgård där man även parkerade bilen. Vårt rum var stort och rymligt och välmöblerat. Det fanns till och med ett pentry i hallen. Badrummet var också rymligt och fräscht. Det här rummet hyrde vi till samma pengar som det i Motala skulle ha kostat!!!! Dessutom ingick frukosten! På stället i Motala skulle vi ha fått delat toalett och dusch med de övriga gästerna och rummet var pyttelitet.

Ja, här tillbringade vi vår tredje natt på vår resa och fortsättning följer.
 
På återseende!
 

Lämna ett fotspår

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Skriv något snällt:

Trackback
RSS 2.0