Födelsedagsresa! Del 1

Eftersom Lars skulle fylla jämnt så hade vi båda sett till att ta semester då för att rymma fältet  :)
Han hade dock redan blivit gratulerad av släkten på sin sida, vi har nämligen en årlig återkommande träff och då gratulerar vi den som har eller ska fylla jämnt, smidigt och bra när alla ändå är samlad!
Nåväl, i lördags hade vi packat och gjort klart och gett tydliga instruktioner till Mariana och Madeleine som skulle se till vårt hus, vattna blommor och sköta om våra kära papegojor. Tidigt på söndagsförmiddagen drog vi iväg och vårt första stopp blev i Hamnäs där vi fick kaffe och nybakt sockerkaka av våra vänner Majsan & Wille.
Sedan for vi vidare i lugn takt och efter några fika och matstopp var vi framme i Norrköping där Lars hade bokat rum på en över 200 år gammal herrgård.
 
Det var så otroligt vackert och vi hade utsikt över Bråviken. Vi kunde röra oss helt fritt på alla de stora allmänna utrymmena där inne eftersom vi var de enda gästerna den första natten  :)
På måndagen begav vi oss till Kolmården.
 

Vi var där klockan 10.00 då de öppnade och gick ut därifrån när de stängde och då var vi helt slut och våra fötter värkte.
Vi hade i alla fall en toppendag och vädret var alldeles perfekt, lite mulet men ändå inte kyligt och alla djur var pigga och alerta. De djur jag är mest fascinerad av är aporna, ha ha ha de är så roliga att se på. Här kommer lite bilder på några av ap-arterna vi såg.
 

Man kan inte längre åka safaritur med bil i Kolmården utan istället finns det en safari linbana och den går högt över marken. Höjdrädd som jag är så tvekade jag länge om jag verkligen skulle våga åka eller inte...... men dagen till ära så tog jag mod till mig och beslutade mig för att åka, det var ju trots allt Lars födelsedag!
Här kommer en bild på "buren" / "korgen" vi satt i.
 

Det var första och sista gången jag åkte den här förbannade safarituren kan jag tala om ! ! ! ! !
Långa bitar åkte vi så högt upp i luften, jag var så jädrans rädd att jag knappt kunde vara till, jag ville helst sätta mig på golvet i korgen men det kunde jag ju inte göra då vi delade korg med två andra vuxna och deras två barn. Så där satt jag och var helt skräckslagen och min man gjorde inte saken bättre! Han stod nämligen upp för att knäppa kort trots att det fanns en skylt om att man skulle sitta ner. På sidan av korgen fanns det typ en dörr och när korgen krängde var jag rädd att Lars skulle tappa balansen och ramla mot dörren och ramla ut, jag mådde nog så jävligt ändå och jag ville dessutom inte känna skräck över att kunna se min man ramla ut och bli uppäten av ett lejon eller nåt annat blodtörstigt djur. Jag bad Lars sitta ner och pekade på skylten för att han skulle fatta...... men det gjorde han inte! Han fortsatte stå och röra sig runt i korgen för att fota, jag sa åt han ungefär 3-4 gånger till utan någon respons och jag ville ju inte börja gorma och träta eftersom det satt fler i korgen med oss. Jag provade med att spänna ögonen i honom men inget hjälpte. När vi väl var på marken igen efter en skräckfylld halvtimme som jag aldrig trodde skulle ta slut så hade jag inte sett ett enda djur och jag var så förbannad på Lars så att det med all säkerhet rykte ur öronen på mig. På skakande ben drog jag han på sidan utom hörhåll för de andra, jag hade kunnat sålt han för en 50-öring! Nåväl, vi rensade luften och sedan var allt bra igen och jag har kunnat tittat på korten han knäppte efteråt.
 
Vi såg även en sälföreställning som var som en familjeteater som hette "Kapten sjösjuk".
 

Helt otroligt hur de kan lära sälar konster och trick! Den här föreställningen handlade också om miljön och människans ansvar. Hela Kolmården ska ha en eloge för deras miljötänk, de för ut det budskapet så bra med tanke på att det är så mycket barn där. Riktigt bra tycker jag.
 
Det bästa av allt denna dag var ändå delfinshowen "Life"
 

Lika fascinerad som jag är av apor är jag även av delfiner. Vilka fantastiska djur och vilken underbar show!
Det blev också extra effektfullt med bakgrunden. Den här showen var något alldeles extra och det är en omöjlighet att med ord försöka beskriva den, den måste upplevas ! ! !
 
En läcker mur!
 
 
En söt liten björn som definitivt inte är höjdrädd  :)
 
 
 
Här sitter Lars och ser busig ut bland trollen!  ha ha ha
 
 
Jag lyckades också få Lars till att ställa sig bakom ett plank med olika djur, eftersom han är född i lejonets tecken så tyckte jag det passade bra att han ställde sig där  :)
 
 
Som sagt vi hade en toppendag och det är tur att man har barnasinnet kvar för vi hade nog precis lika roligt som barnen!
Vi köpte även flera fina souvenirer och en stund innan vi skulle åka hem så vann jag denna stora chokladask!
 

Det var ju tur att jag vann den på slutet för det hade varit besvärligt att gå och släpa på den där!
 
I alla fall så avslutade vi detta dygn med ännu en natt på herrgården.
Fortsättning följer. På återseende!
 
 

Lämna ett fotspår
Postat av: Hasse

Det är knappt att man kan urskilja Lars bland trollen (tror att han är trea från höger).

Svar: Ja är han inte gullig så säg :)
lelibe.blogg.se

2013-08-03 @ 16:39:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Skriv något snällt:

Trackback
RSS 2.0